szukałem ale nia ma sa tylko zdjecia..
Jakie wymiary powinna miec oslona pod miske olejowa w M20??
czy blacha 3 nie bedzie do tego za cienka??
pozdrawiam
_________________ "DO NIEBA SIE NIE NADAJE,A W PIEKLE SIE GO BOJA"-JAKUB WENDROWYCZ
Tez mam zamiar sie za to wziac , tu przyklad jak wygladalo to u kolegi "Stammek"
Cytat:
Tak to wygladało w moim Touringu:
płyta jest zrobiona z blachy o grubości 5mm
Tylko pamietajcie ze płyta nie moze dotykać miski bo bedzie przenosić wibracje silnika na całą bude.
i tu jescze inna
Cytat:
Witam:) wykonałem mały szkic poglądowy z wymiarami osłony pod silnikiem, mam nadzieje że jest bardzo czytelny i dla wszystkich bardzo prosty do zrozumienia. Sam osobiście ją wymyśliłem i wiadomo że można wprowadzić jej jakieś modyfikacje.Ja robiłem ją wieczorem w kilka chwil gdyż gonił mnie czas i można było poprawić mocawania i jeszcze jakoś ją wzmocnići. Zastrzegam sobie wzór zeby nikt nimi nie handlował
osłona jest zrobiona z 2 cm profila, kawałek kontownika 2,5cm, 4 nakrętki 10-tki i śróbki do nich. Pamiętajcie żeby dobrze wymierzyć miejcsa mocowania, otwory wywiercić w belkach większym nieco wiertełkiem niż otwór w nakrętce przyspawać nakrętki tak aby śróbka lekko się wkręcała do samego końca, żeby osłone można było szybko i bezproblemowo zdemontować