Wysany: 2008-04-08, 18:01 Re: Numer lakieru z M3 E46
Witam, alpine i signal to niestety acryle a to M3 jest wymalowane napewno perła i to 3 warstwową.Ja u siebie w mieszalni mam jeden tylko taki numer lakieru to 634 PERLMUTT MET 3C.Jest to jedyna perła biala jaka udalo mi sie znalezc w bmw katalogu firmy MIPA(sa to niemieckie lakierki), na fiszce porownawczej wyglada na troche kremowa ale mysle zo na calym aucie jest poprostu to niewidoczne bo i tak wchodzace perly do tego lakieru mienia sie conajmniej na 3 kolory,wiec wyglada na calej budzie czysto bialo z efektem.Pozdrawiam
_________________ ralf78 730i LAKIERY MIPA WARSZAWA
Ostatnio zmieniony przez ralf78 2008-04-08, 18:02, w caoci zmieniany 1 raz
ja kupowałem zeszłęj jesieni lakier na malowanie całego auta z E92 M3 Alpinweiss 3 , mam gdzieś puche to ci dokłądnie napisze jaki numer i oznaczenie tego lakieru, kolor miażdzy, idealny na Dubai Style
Poznalem to po tym ze fabrycznie nowe beemki jesli na bialo to malowane sa w perle,lub 2 warstawach a nie w akrylu ,oczywiscie w orginale,a pozatym widac jak sie swiatlo na przednim blotniku zalamuje.Wiec wydaje mi sie ze ta tez jest perelką ciagnieta.Perła badz 2 warstwy baza biala bez perly i lakier bezbarwny.A jesli chodzi o biale perly to moge zrobic ok 120 odcieni tylko to juz nie bedzie ori z bmw.Znalazlem jeszcze cos takiego http://www.roadlook.pl/pr...czas-jazdy.html pisza tam ze dolozyli kolor alpin wiec mozliwe ze buda jest w kolorze alpinweis ale 2-warstwowa baza biala i lakier bezbarwny.Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-04-09, 10:11 ]
Panowie sprawdziłem to dokladnie, symbol koloru katalogowo w BMW to 300 alpinweiss III, ale malowana 2 warstwowo, czyli baza biala i lakier bezbarwny.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez ralf78 2008-04-09, 00:56, w caoci zmieniany 3 razy
ja kupowałem zeszłęj jesieni lakier na malowanie całego auta z E92 M3 Alpinweiss 3 , mam gdzieś puche to ci dokłądnie napisze jaki numer i oznaczenie tego lakieru, kolor miażdzy, idealny na Dubai Style
Obrazek
No napisałem kolego symbol to 300 a nazwa alpin weiss III, tylko trzeba ten lakier zrobic w bazie czyli pod bezbarwny lakier, jak wczesniej wspomnialem.Pozdrawiam
No napisałem kolego symbol to 300 a nazwa alpin weiss III, tylko trzeba ten lakier zrobic w bazie czyli pod bezbarwny lakier, jak wczesniej wspomnialem.Pozdrawiam
Aha czyli ta perla co jest na E46 czy E92 M3 to 300 tak?
Z tych opisów z link wynika ze to nie jest perła tylko ALPINWEISS III, malowany w 2 warstwach.Czyli kladziesz najperw baze biala matowa, a na to druga warstwe czyli lakier bezbarwny.Tak twierdza spece z BMW.Jak masz jakies pytanka to zapraszam na gg11898717 Pozdro.
Ostatnio zmieniony przez ralf78 2008-04-09, 20:47, w caoci zmieniany 1 raz