BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z prędkościomierzem
Autor Wiadomo
emmsi 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 27 Sty 2008
Skd: pod Lublinem
Wysany: 2008-01-27, 12:31   problem z prędkościomierzem

Witam

Mam taki problem jak w temacie a mianowicie polega na tym że gdy po odpaleniu samochodu zaczynam nim jechać to prędkościomierz i zarazem wskazówka od spalania wcale nie działa. Dopiero po przejechaniu jakichś 10km obie wskazówki zaczynają działać wydaje mi się że może to być związanie z nagrzaniem silnika albo tak jakby jakiś kabel nie łączył ale to raczej wcale by nie działał a on włącza się przecież po kilkunastu kilometrach. Wymieniłem na nowy czujnik prędkościomierza ten w dyfrze i nadal to samo, zegary też wstawiłem drugie i nadal to samo.

proszę o pomoc :(

michal4don 

Doczy: 09 Gru 2007
Skd: Bydgoszcz, Toruń
Wysany: 2008-04-14, 16:11   

Odświerzam tema, tylko, że u mnie nie ma reguly na to, że po kilkunasty km zaczyna działać.

Czasem działa cały cza, a czasem wogóle nie chodzi. Jak działa to potrafi w pewnej chwili przestać.

Wydaje mi się, że gdzieś mam przerwę na kablach. Czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna??

Pozdrawiam

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2008-04-14, 16:41   

michal4don napisa/a:
Odświerzam tema, tylko, że u mnie nie ma reguly na to, że po kilkunasty km zaczyna działać.

Czasem działa cały cza, a czasem wogóle nie chodzi. Jak działa to potrafi w pewnej chwili przestać.

Wydaje mi się, że gdzieś mam przerwę na kablach. Czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna??

Pozdrawiam

Wtyczka a raczej przewody przy dyferencjale do sprawdzenia.

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

marcinek_89 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Lut 2008
Skd: ok. Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2008-04-14, 22:40   

Też miałem taki problem, popukaj w trakcie jazdy w zegary, jak coś drgnie i być moze zacznie na jakis czas działać to wtedy jest wina zegarów i trzeba je wymienic.

michal4don 

Doczy: 09 Gru 2007
Skd: Bydgoszcz, Toruń
Wysany: 2008-04-15, 23:47   

marcinek_89 napisa/a:
Też miałem taki problem, popukaj w trakcie jazdy w zegary, jak coś drgnie i być moze zacznie na jakis czas działać to wtedy jest wina zegarów i trzeba je wymienic.

Pkałem wiele razy, ale nikt nie chciał otworzyć :) i dalej nie dialały. Wtyczke czyściłem. A czy kable idące od czujnia idą prosto do licznika, czy jest coś jeszcze po drodze??

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-04-16, 09:47   

Czujnik w dyfrze, wtyczka od czujnika, przewody..
wszystko do sprawdzenia. czujnik zazwyczaj nie siada wiec pozostaje ci oczyścić wtyczkę, jezeli nie to sparciałe przewody od wtyczki.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: