Wysłany: 2008-04-19, 22:52 [E36] swider->>323i Coupe 98` :)
Cześć cześć. Dopiero niedawno znalazłem to forum, aż wstyd się przyznać hehe. Bardzo mi się tu podoba i widze co chwile moje gusta. Już widze że będzie z kim rywalizować. Gadżeciaż gadżeciaża pozna, więc będzie z kim pogadać. Idę w kierunku oryginału, pełnego wyposażenia (w miarę możliwości oczywiście) i stylizacji na M
323 Coupe R6 98` M52, 170 KM, kolor fjordgrau metalic. Gaz sekwencyjny, 182 tyś przebiegu.
Order options (wyposażenie)
No. Description
243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER – (poduszka powietrzna pasażera)
260 SIDE AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER – (boczne poduszki, kierowcy i pasażera)
277 LT/ALY WHEELS DOUBLE SPOKE STYLING – (alufelgi BMW)
305 REMOTE CONTROL FOR CENTRAL LOCKING – (centralny zamek z pilota)
314 HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES – (podgrzewane lusterka i dysze spryskiwaczy)
341 BUMPERS COMPLETELY IN BODY COLOUR – (zderzaki w kolorze nadwozia)
423 FLOOR MATS, VELOUR – (welurowe dywaniki)
428 WARNING TRIANGLE – (trójkąt ostrzegawczy i apteczka)
431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE – (samościemniające się lusterko wewnętrzne)
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER – (podgrzewane fotele kierowcy i pasażera)
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE – (mechanicznie regulowane zagłówki tylne)
510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM – (regulacja wysokości świateł)
520 FOGLIGHTS – (halogeny)
528 AUTOMATIC AIR RECIRCULATION CONTROL(AUC) – (KLIMATRONIK dwustrefowy + automatyczne przewietrzanie)
534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING – (automatyczna klimatyzacja)
556 EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY – (termometr zewnętrzny + zegarek cyfrowy)
668 RADIO BMW REVERSE RDS – (radio na kasety BMW)
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM – (system audio HiFi)
704 M SPORT SUSPENSION – (sportowe zawieszenie M-Technik)
718 EXCLUSIVE EDITION – (pakiet exclusive)
785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS – (białe kierunkowskazy)
801 GERMANY VERSION – (wersja niemiecka)
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY – (dealer europejski)
879 GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET – (instrukcja obsługi po niemiecku)
915 BODY SKIN CONSERVATION, DELETION – (brak konserwacji lakieru)
971 EXCLUSIV PACKAGE – (pakiet exclusive)
Series options (wyposażenie seryjne)
No. Description
214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION (ASC)
240 LEATHER STEERING WHEEL – (skórzana kierownica)
246 STEERING COLUMN ADJUSTMENT MECHANICAL – (kolumna kierownicza regulowana mechanicznie)
410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT – (elektryczne szyby, przednie)
440 NON-SMOKER PACKAGE – (pakiet dla niepalących)
465 THROUGH-LOAD SYSTEM – (system załadunku, dzielona tylna kanapa)
548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING – (licznik w kilometrach)
Jak to mówią, diabeł tkwi w szczegółach, więc zaraz po zakupie skusiłem się na przydymione kierunki, nowe emblematy i nową gałkę od biegów.
Następnym krokiem był zakup alufelg z oponami. Alu 7,5 i 8,5 cala, opony 225/45 i 235/45.
Tak tak, wiem, total harcore off road Obniżenie przodu w planach.
Następny zakup to ringi CCFL i Radio BMW Buisness CD II.
Jest jeszcze 1 wolne miejsce na przycisk HiFi Na pewno tu zagości.
Mam w bemce zestaw Hifi, czyli ten pośredni. Nie harmana kardona i nie standardowy. Po 2 głośniki w drzwiach, po 1 w nogach i po 1 z tyłu w półce. No i oryginalny wzmacniacz BMW w bagażniku. Jeśli ktoś jest ciekaw jak to gra, to nie zaciekawie, brakuje tonów wysokich, średnio, średnio. Ale wygląd wizualny stawiam na 1 miejscu, więc nie zagości tu żaden pioneer czy alpina
Troche braków jest...
ale wszystko powoli sobie pouzupełniam.
Tak autko wygląda na chwilę obecną. Narazie żadnych zakupów nie przewiduję. W przyszłym roku dopiero.
aaa no i w garażu czekają na montaż fotele od mki
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez swider 2008-05-04, 20:31, w całości zmieniany 3 razy
ulala... bardzo przyzwoita beemka i z rozmachem robiona na wejściu wiadery kompletuj m-techa, daj duży komp, z resztą co tu mówić, sam na pewno dobrze wiesz jak lalke zrobić jeszcze raz powiem, że bardzo ładna niunia
Co do wyposażenia to szkoda że foteliki nie sportSize ale widze że będzie coś lepszego mam nadzieje że te od eMki też są grzane...
Nie są, ale przekładam maty grzejący z tych w bemce. Mam nadzieje ze sie da.
Mpakiet bedzie na pewno, przod w dół, z tym kompem to widze ze z przekładką nie ma lekko. Najtrudniej podłączyć Checka i code tak ? Lucas machnij mi na maila jak mozesz instrukcje montażu
A podłączyłeś mulitifunkcje ? Z kierownicy wychodza jakies kable, czy jest wtyczka do tej mulitfunkcji ?
Nie są, ale przekładam maty grzejący z tych w bemce. Mam nadzieje ze sie da.
zrob przy okazji foto-story bardzo by mi sie przydalo ..
autko ladne .. tylko brakuje mu wlasnie tych kilku dodatkow .. ale dzialaj .. zapraszamy do grona kebabow na glebie z m-pakiem .. i pamietaj ze wyscig zbrojen trwa ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
Fura dość dobrze się prezentuje, jednak nie pasują mi te dymione i białe kierunki do lakieru samochodu. Bardzo dobre zakupy jakich dokonałeś to gałka, radio, znaczki, fele. Zdjąłbym folie z szyb, a zawias zostawił standardowy
Dlaczego opcja "pakiet exclusive" wystepuje pod dwoma numerami? I co ona oznacza?
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
Folia pójdzie out. Przecież wiadery musza być widoczne
Opcja pakiet exclisive nie występuje pod 2 numerami. Jest Exclisive Edition i Exclusive Package. (przetłumaczyłem tak samo, mój błąd) ale sam nie wiem co one oznaczają. Może kiloff albo lucas_m3 coś o tym wiedzą ? Albo ktoś inny ?
Witamy na forum!Ładna sztuka.Fajnie że idziesz w dobrą strone a z biegiem upływu czasu zaczniesz sie zmieniac jak my jak zobaczysz typowe germanskie projekty.Kiloff,miroll a nawet kujon do niedawna osoby które gardziły 10 calami felgami ,zmianą srodka,glebą a teraz prosze zostawili wiekszosc nas w tyle z przeróbkami.Twoja ma ogromny plus za kolor bo piekny i nie zbyt czesto spotykany i pierwsza klasa pod typowy Niemiecki projekt.Tam w raichu lubia ten kolorek.Jeszcze raz witamy.Pozdro
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Powiem Wam szczerze, że już mnie zaczęły jarać 10 calowe felgi, a nigdy nie podchodziłem do tego pomysłu poważnie Jedyne co mnie powstrzymuje to poszerzanie nadkoli. Nie lubię ingerencji w nadwozie. Ale z czasem może zmienie zdanie... Felgi zawsze można zmienić, najpierw, na pewno mpakiecik i gleba, a potem życie pokaże
wiedziałem.Witaj w klubie Kebabów.
kurcze jeszcze te wadery.wchodzisz mocnym krokiem w elite e36.Powodzonka.Te nadkola zobaczysz przeżyjesz.Ja znam na tym forum mnóstwo osób które zażekały się że nigdy i za kilka miesiecy prosili Luka aby pojawił sie z magiczna maszyna i rozszerzał.Mówie ci .prawdziwa zabawa i wyglad auta zaczyna sie jak dobre szerokie buty i glebe jej zapodasz.A narazie pieknie że komkpletujesz m pakiet.Pozdro
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Podgrzewanie narazie nie przelozone, za duzo z tym roboty i nadal nie jestem w 100% pewien czy jest to do zrobienia. Kiedyś sie zobaczy. Nie obyło się bez strat. w mkowych fotelach sa inne napinacze pasów i chyba nie ma czujnika czy ktos siedzi na fotelu, wiec nie było gdzie podłączyć 2 wtyczek, a że jedna z nich odpowiada za airbagi, mam piękną czerwoną kontrolke na desce
Podgrzewanie narazie nie przelozone, za duzo z tym roboty i nadal nie jestem w 100% pewien czy jest to do zrobienia. Kiedyś sie zobaczy. Nie obyło się bez strat. w mkowych fotelach sa inne napinacze pasów i chyba nie ma czujnika czy ktos siedzi na fotelu, wiec nie było gdzie podłączyć 2 wtyczek, a że jedna z nich odpowiada za airbagi, mam piękną czerwoną kontrolke na desce
napisz jak dojdziesz do rozwiazania tego mam to samo i tez za ^%#&^#% niewiem co z tym zrobic
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi