Sosen furę dopracuje i na sucho w Bydzi wymiecie do cna konkurencję ... bydoszcz to też tor kartingowy o jednym dłuższym łuku, który jest mniej wymagający niż najdłuższy łuk w Lublinie.
Z mojej strony ... z powodu deszczu tonęliśmy w wodzie i w błocie przez co jako widz nie zaliczyłbym tej imprezy do udanych. Było zimno, łapy marzły, jakiś wiat przy torze było kilka i nie starczyło dla zdecydowanej większości która przemokła totalnie. Mało co widziałem przez parasolki Nie informowano o opóźnieniu rozpoczęcia przejazdów. Mam nadzieje, że moje komentarze pobudzały trochę atmosferę ... przemokliśmy, było zimno więc się zwinęliśmy po przejazdach eliminacyjnych do top16.
Dzięki wszystkim za towarzystwo HEJ
Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2008-05-03, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Pogoda rzeczywiście nie dopisała.Przez cały czas trwania zawodów padał deszcz, w butach mokro, naokoło sporo błota i ogolnie warunki atmosferyczne były nieprzyjemne. Cały czas na torze była mokra nawierzchnia przez co nawet jednego dymka z pod opon nie było
Generalnie było spokojnie i chyba trochę nudnawo przez tą pogodę
Tak jak pisze Smasher bardzo dużo zależało od pokonania pierwszego zakrętu który był bardzo długi i w przypadku jazdy parami dużo się tam rozstrzygało
Niedługo pewnie jak co niektórzy wyschnął i ich aparaty z tego deszczu to pojawią się jakieś fotorelacje.
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2008-05-03, 20:11, w całości zmieniany 1 raz
pogoda do :cenzura:, zimno i deszcz bez przerwy od 9 do wyjazdu
klimat całkiem całkiem, sporo znajomych twarzy
jeśli chodzi o organizacje to wg mnie tragedia. pierdzące głośniki, niedziałające agregaty i co jakiś czas opadały dmuchane bannery, brak jakichkolwiek informacji o tym co się dzieje lub dlaczego się nie dzieje, samochód który wypadł z trasy i nie mógł na nią sam wrócić czekał kilka min bo terenówka co chwila jeździła sobie w lewo i prawo przez co "stały" treningi
i najlepsza opcja jak ktoś zmókł, zmarzł chciał pojechać np do knajpy zjeść i wyschnąć musiał ponownie zapłacić za wjazd - porażka
poza tym git i nie żałuje że pojechałem
dzięki dla miśka za transport, dla cypiska za eskortę i prowadzenie przez Lublin oraz dla wszystkich których spotkałem
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Ostatnio zmieniony przez ubott 2008-05-03, 20:12, w całości zmieniany 1 raz
Impreza mega!!! jakby była pogoda to bym tam jeszcze siedział chyba. Przez 2 dni stałem na środku toru i mierzyłem prędkość. Przemoczyłem kilka par butów i spodni ale wrażenia kosmiczne. Sosen jak zrobi zawias i będzie miał już ręczny to powybija japońców jak muchy.
Najlepszy widok to drift Gallopera któy miał roboty po pachy przez 2 dni.
_________________ Potrzebujesz fajnych zdjęć? Chcesz sprzedać auto na allegro i potrzebujesz fajnej aukcji? Wesele? Chrzest? Albo sesja ukochanej teściowej? Chętnie pomogę! Nie boje się żadnego pomysłu! http://wojciechkulbaka.ownlog.com
Sosen pokazał klasę. I tak wszyscy wiemy, że jest najlepszy : ] Gdyby ten tor był suchy zawody zapewne wyglądałyby zupełnie inaczej. Na następnych w Bydgoszczy będziemy mocno trzymać kciuki
Wielki dzięki za dobre słowo i za kibicowanie pomimo mokrej aury
Najważniejsze, że babcia działa bezawaryjnie, Puz z ekipą spisali się na medal a wierzcie, że u mnie fura nie ma lekko
Pozwolę sobie opisać moje wrażenia z pierwszej rundy TDC 2008.
Wytyczona trasa była bardzo trudna i żeby cały odcinek przelecieć bokiem praktycznie niezbędne było posiadanie rękawa, którego babcia jeszcze nie posiada, więc już na początku wiedziałem że moje szanse w walce z przygotowanymi driftowozami są bardzo mizerne (nie wspominając o seryjnych amortyzatorach)
Na początku piątkowego treningu było mokro i nawet się z tego cieszyłem, bo nauczyłem się dolatywać praktycznie do końca tego mega-długiego prawego łuku!
Kiedy tor zaczął przesychać rozpoczęły się pierwsze problemy z dolatywaniem do końca wspomnianego zakrętu, ale zgadnijcie dlaczego miałem z tym problemy?
Po prostu wklepywałem za mało gazu
Podczas przejazdu próbnego wypadłem z trasy i przejechałem kilkadziesiąt metrów po trawie hehe i po tej akcji chyba się odblokowałem, bo pierwszy przejazd punktowany poszedłem na pełnym gazie i o dziwo całkiem łatwo udało się dolecieć do końca tego trudnego zakrętu!!
Czułem, że pojechałem dobrze, ale w życiu warszawy nie przypuszczałem, że zrobiłem najlepszy wynik kwalifikacji (tyle samo punktów zdobył również BRT)
Po prostu nie mogłem w to uwierzyć
Ten właśnie wyczyn uważam za mój największy sukces pierwszej tegorocznej eliminacji TDC.
Moim pierwotnym planem do wykonania było dostanie się do 30 zawodników startujących w zawodach i udało się wypełnić ten plan z nawiązką
Kiedy ta sprawa została wyjaśniona pojawił się kolejny cel- wejście do Top 16
Udało się zakwalifikować do najlepszej szesnastki na 10-tej pozycji tym samym zapewniając sobie zdobycie pierwszego punktu w tegorocznym serialu TDC
W przejazdach parami trafiłem na mocnego zawodnika w osobie Przemka Jańczaka z doskonale przygotowanym BMW M3 także wiedziałem, że będzie ciężko.
Tak też było i pierwszy przejazd zakończyłem spinem. (10:0 dla Przemka)
W drugim biegu to ja byłem uciekającym i postanowiłem dać z siebie wszystko, pojechałem tak szybko jak tylko mogłem lecz sunąc pełnym bokiem na pełnej prędkości uderzyłem w betonową ryflę okalającą tor od zewnętrznej i całkowicie zdjąłem oponę co również zakończyło się spinem i kolejne 10:0
Powiem tak: wynik to tylko suche liczby, to co przeżyłem podczas tego pojedynku to fantastyczne wrażenia i nieopisane emocje!!!
Nie da się opowiedzieć tego co czułem, ale uwierzcie, że szybka jazda bokiem po mokrym wąskim torze tuż za wielokrotnym mistrzem Polski w drifcie to niezapomniane wrażenia i to był właśnie mój trzeci sukces podczas rundy w Lublinie
Po tym pojedynku uświadomiłem sobie, że owszem fajnie jest zdobywać punkty i dobre miejsca w tabelkach, ale najważniejsza w tym wszystkim jest dobra zabawa i nieopisana przyjemność z jazdy!!!!!!
Tyle na gorąco.
Pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
e36 318ti compact szrotex
Ostatnio zmieniony przez nokerman 2008-05-04, 06:00, w całości zmieniany 3 razy
To i ja dopiszę kilka słów od siebie, chociaż moje zdanie jest podobne do zdania innych - organizacja do kitu (jak my dojechaliśmy to nawet nie za bardzo było gdzie zaparkować - compi stał koło tojtojek! ), mnóstwo deszczu (szkoda, że znajomi, którzy uciekli po godzinie od przyjazdu, bo dziewczyny im się rozpłakały zabrali nam przez przypadek parasolkę ), ale i tak warto było przyjechać
jakieś 20 km od domu zza chmur wyszło słońce
miło było spotkać wszystkich starych znajomych i poznać nowych
Ochrona była najlepsza. Mój dialog z ochroniarzem:
- Czy można tu stanąć samochodem??
- Nie wiem..
Normalnie żal takie rzeczy widzieć.
_________________ Potrzebujesz fajnych zdjęć? Chcesz sprzedać auto na allegro i potrzebujesz fajnej aukcji? Wesele? Chrzest? Albo sesja ukochanej teściowej? Chętnie pomogę! Nie boje się żadnego pomysłu! http://wojciechkulbaka.ownlog.com
no gratulacje przyjacielu pokazałeś klase. szkoda ze aura nie dopisała zmokłem cholernie ale było warto. babcia daje rade cieszy mnie to ze plastiki w tym sezonie bedea mialy od kogo dostać łomot. na szacun zasługuja 2 x E30 335i turbo z wawki chłopaki robią konkret robote po cichu licze na czołowke choć konkurencja naprawde mocna Silvia Barta i S14 BRT naprawde mocne maszyny
Gratulacje Sosen. Bardzo dobry wynik mimo tych braków w Twoim statku.
A tak nawiasem mówiąc jeśli chodzi o Twoją furę to ciekawe połączenie: stara piąteczka i mnóstwo kucy. Niezła bestia.