BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pompa paliwa działa a nie odpala?
Autor Wiadomo
nerwowy46 

Doczy: 13 Lip 2006
Skd: częstochowa
Wysany: 2008-05-07, 20:37   Pompa paliwa działa a nie odpala?

Pojawił mi się nowy problem nagle auto przestało jeździć na benzynie myślałem ze to wina pompy wymieniłem i nie odpala nadal mam w aucie lpg szukałem przyczyny w podłączeniu centralki do listwy wtryskowej bo mam wrażenie że właśnie listwa wtryskowa nie działa,miał ktoś taki problem u siebie ?

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2008-05-07, 22:07   

siemka macku

polacz na krotko kable od przekaznika odcinajacego wtryski bo pewnie padl wlasnie przekaznik od gazu ew wymien go

pozdro
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

BIZON 
Tatanka power

Pomg: 1 raz
Doczy: 13 Wrz 2006
Skd: Żary
Wysany: 2008-05-07, 22:20   

houk!
może spróbuj wymienić przekaźnik pompy paliwa.
takie same objawy miałem. :wink:

ARAS E30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 6 razy
Doczy: 04 Maj 2008
Skd: szczecinek
Wysany: 2008-05-07, 23:11   

Ale pompa pompuje w czasie kręcenia rozrusznikiem czy nie?Wtryskiwacze cykają przy próbie odpalenia?Za mało informacji podałeś żebym mogł pomóc...

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-05-08, 23:07   

zdejmij przewód paliwowy zasilający listwę wtrysków wyjmij przekaźnik zmostkuj i zobacz czy paliwo dochodzi do wtryskiwaczy albo idąc dalej wyjmij jeden wtryskiwacz wiem nie łatwo ale będziesz wiedział czy wtryskiwacze dają czy nie może tylko padł regulator ciśnienia paliwa chociaz wtedy powinien przynajmniej pyrkac ale zaskakiwac chociaz na moment, a właśnie mi się przypomniało sprawdż te okragłe złacze wiazki silnika pod kolektorem ssącym może coś nie kontakci i dlatego wtryski się nie otwierają lub jak podpowiada przedmówca odcięcie wtrysków dla LPG. pompa żadko siada tak z dnia na dzień zawyczaj pojękuje buczy i powoli umiera zmiejszając swoją wydajność a może tylko filtr paliwa ma już dosyć i jest zapchany ale to też nie staje się nagle chociaż kto wie beemki maja fochy...

nerwowy46 

Wysany: 2008-05-09, 23:57   

Problem rozwiązany pod kolektorami na dole jest okrągła wtyczka skręcana ,kiedyś czyściłem ją bo dużo wilgoci mi sie uzbierało i musiałem urwać niechcący kabel który odpowiada za sterowanie wtryskami kabel koloru czerwony z białym paskiem .był urwany przy samym pinie we wtyczce zrobiłem przejście i igła działa tak jak działało wszystko wróciło do normy . Ale mam jeszcze problem z obrotomierzem ekonomizerem i oświetleniem w kabinie z tym nie mogę sobie poradzić wymieniałem zegary i jest to samo bezpieczniki całe ,nie mam pojęcia na pewno gdzieś jest kabel przerwany tylko jak to znaleźć? ;/

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2008-05-11, 13:00   

Jaki to problem z obrotomierzem, ekonomizerem i oświetleniem ? Nie działają wogóle czy jak ?

nerwowy46 

Wysany: 2008-05-11, 22:45   

Dokładnie nie działa wszystko pewnego dnia przestało działać i to na raz obrotomierz,ekonomizer oświetlenie kabiny i zasilanie radia co dziwne działa oświetlenie schowka i bagażnika a w kabinie nic ,ale najgorszym problemem jest to ze w zegarach działa wszystko wszystkie kontrolki i oświetlenie zegarów a obrotomierz umarł i nie jest to wina zegarów bo podpinałem inne i ta sama sytuacja nie działa obrotomierz bezpieczniki ok ,każdy rozkłada ręce a nie dam popruć auta,podejrzewam że albo gdzieś nastąpiło przerwanie kabli bo zwarcie by spowodowało popalenie bezpieczników a tu nic całe.już nie wiem co robić :cry:

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-05-12, 23:05   

gdzieś przerwany obwód powoduje zwarcie, w e34 w kombi czesto przecina zawias przewód zasilania oświetlenia tablicy rejestracyjnej i pada przy tym wiele rzeczy prawa strona pozycji rejstarcja oświetlenia kokpitu zegarów właczników kompa i radia... bezpiecznik czasmi się przepala czasmi nie a check control pokazuje OK pomimo że nic nie świeci brak pozycji itp. brak zasilania w obwodzie powoduje u niego amnezję i brak samokontroli w wyszukiwaniu usterek obwodu elektrycznego > zależy czy kabel dotknie zawiasu klapy bagażnika czy nie... podjeżewam że w twoim przypadku jest podobnie, pozostaje tylko chwycić multimetr w rękę schemat elektryczny i szukanie
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-05-12, 23:08, w caoci zmieniany 2 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: