BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36] zanikjący licznik przebiegu
Autor Wiadomo
Carlito 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Lut 2008
Skd: Nowy Dwór Maz.
Wysany: 2008-05-16, 15:03   [E36] zanikjący licznik przebiegu

Drodzy Koledzy,

Od dłuższego czasu borykam się z zanikającą dolna połową licznika przebiegu w moim E36
M52B20 touring. Zaczęło się od chwilowych zaników przy czym pomagało zresetowanie przebiegu. Z czasem metoda ta nie była skuteczna i ocena aktualnego przebiegu stała sie niemożliwa.
Rozwiązaniem wydawało się kupienie 'nowego' licznika. Najpierw zakupiłem licznik od anglika ale okazało się, że jest to wersja od 4cyl. zatem pokazuje niewłaściwie obroty i wskazanie ekonomizera. Za to wyświetlanie jest OK.
Poszukałem odpowiedniego licznika europejskiego - doszedł - zakładam - gra!.... 30 sekund, potem znowu połowa gaśnie - ta sama bajka co z moim ori licznikiem. Zrobiłem foty, odesłałem, dostałem kaskę.

Przez miesiąc szukałem kolejnego licznika - doszedł dziś (plomba wygląda na ori, zatem
raczej nie bylo w nim grzebane) - podłączam - zonk - świeci polowa licznika przebiegu.

Zakładam z powrotem 'anglika' - bangla cacy.

Doradźcie co bardziej prawdopodobne - oba allegrowe liczniki sa uszkodzone czy moze cos jest z bebechami auta i nie lubi ono europejskich wyświetlaczy?

Chyba zakupie wersje UK do 6cyl. i udam sie do jakiegoś magika, który ustawi mi przebieg wlaściwie i zmieni mile na km - znacie kogoś porządnego w okolicach Wawy?

Z góry wielkie dzięki za pomoc,
Carlito
Ostatnio zmieniony przez Carlito 2008-05-16, 15:06, w caoci zmieniany 1 raz  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-05-16, 15:10   

Oddaj swoj licznik do naprawy i bedzie po problemie :) wina niewyswietlania kilometrow jest po stronie licznika instalacja w samochodzie nie ma z tym nic wspolnego

Carlito 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Lut 2008
Skd: Nowy Dwór Maz.
Wysany: 2008-05-16, 15:17   

Popowiedz mi kto i za ile naprawi mi ten licznik. OPinia jest taka, ze taniej zawsze wychodzi kupic nowy ale ja zwyczjanie chce miec pewna i dzialajaca sztuke.

Carlito

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-05-17, 07:19   

Na allegro jest gosc naprawia liczniki w granicach 100-150 pln jak ja swoj naprawie to napisze Ci co trzeba zrobic zeby zaczal dzialac :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: