BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z Pierburg 2BE
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-08, 17:14   Problem z Pierburg 2BE

Witam mam problem z gażniczkiem a mianowicie chodzi o to że jadąc na benzynie (ma też lpg :( ) po pusszczeniu pedału gazu w silniku falują obroty aż do minimalnych że przygasa i tak kilka razy aż w końcu gaśnie, nie da sie zrobić żeby chodził bez dodawania gazu, i podczas jazdy po spuszczeniu pedału gazu silnik gwałtownie hamuje jakby miał w miejscu sie zatrzymać na lpg tego niema.Może zna sie ktoś na gażniczkach i wie o co chodzi< ostatnio był rozbierany i czyszczone dysze sprawdzana pływaki itp. przed czyszczeniem tak samo było>Model E-30 316 85 rok. Pozdrawiam

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2005-01-08, 22:26   

Z boku gażnika (nie pamiętam od której strony) mniej więcej w połowie wysokości jest zaślepka małej dyszy. Często przy czyszczeniu gaźnika znajdująca się tam dysza się zapycha.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-08, 22:40   

hm co powiem to to ze gaznik to najgorsza rzecz co wymyslijli ile ja sie nameczylem z tym gownem :evil: a najgorsze ze nic nie polepszylem :evil:
a co do falowania i przygasania ja mam pierburga 1b2 i mam takie 2 niby sruby na plaki srubokret w gazniku patrzac od gory i one sa u mnei odpowiedzialne za wolne obroty tak sadze !! wiele razy mi sie przytkaly i paliwa se zasmakowalem przez nie :wink: wiec i ty poszukaj czegos takiego i dmuchaj z calych sil :wink:
jeszcze co mozesz miec to za mala dawke benzyny ustawiona!! tak sadze :roll:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: