Wysany: 2005-01-09, 15:23 e 30 316 inspekcja czy to mozliwe
witam mam takie pytanko w zasadzie to chyba stal sie jakis cud sprawy maja sie tak niemoglem skasowac oil serwis palila mi sie zolta dioda i nieraz zapala sie czerwona na jakis czas i gasla wiec postanowilem wyjac zegary chcialem wyjac akumulatorki zeby kupic nowe ale nie moglem ich dostac nigdzie wiec zlozylem spowrotem zegary wszystko podlaczylemi bylo tak samo jak wczesniej ale dzisaj wsiadam do bryki jade a tu padsze ze mi sie nie pali zolta dioda tylko napis inspekcja albo sie dioda spaila albo niewiem mial ktos taki przypadek pozdro
moze Ci sie te akumulatorki poluzowaly..
ja wymienialem niedawno i chyba mi sie cos odlutowalo, bo czasami na wybojach mi gasna diodki i inspection, a tak to swieci sie non stop...
nie wiem, watpie zeby sie cos tam przepalilo, moze sprobuj skasowac jeszcze raz i zobacz wtedy..jak nie, to czeka Cie rozbiorka po raz kolejny...:)
pudzian według mnie to będą jednak akumulatorki. u mnie swieciły sie czerwone diody i oilservice i inspekcja a po wymianie jest już oki ( od przeszło roku )
nokerman jak kupilem auto to palila mi sie wlasnie ispekcja wymienilem oil .pasek rożadu i jezdzilem tak sta ispekcja bo nie wiedzialem jak ja skasowac niemialem jeszce neta w domu noi zapalia mi sie ta zolta dioda i nieraz sie zapalala czerwona i napis oil serwis a teraz samo siebie zgasla zolta dioda i znowu sie zapalilaa ispekcia moze przez to ze niedawno okolo tygodnia temu wyciagalem zegary niewiem sam juz dzisaj sprubuje jeszcze raz skasowac inspekcjie zobaczymy czy da rade skasowac
ps.do nokermana niewiesz gdzie kupic te akumulatorki do zegarow jak bys mogl to podaj mi numer gg jak mozesz pozdro
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-10, 09:58
Wyjmij zegary jeszcze raz, wyciągnij tez samą płytke i obejrzyj czy nie jest uszkodzona. U mnie po interwencji elektryka wkręcili w obudowe zegarow zadlugie sruby i przerwali sciezki na plytce, zaczely sie swiecic cudawianki na kiju. Tasowalem aku chyba ze trzy razy i dalej to samo, dopiero jak zorganizowalem nowe budziki i te stare rozebralem na czesci zobaczylem jak wyglada plytka koles w zakladzie elektronicznym poprowadzil nowe sciezki (cale szczescie ze plytka jest drukowana jedno warstwowo) i wszystko chula ok.