BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
M50b25- dziwne zachowanie z płynem chłodniczym :/
Autor Wiadomo
Nakrętka 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 09 Pa 2006
Skd: Wola W.
Wysany: 2008-05-21, 22:20   M50b25- dziwne zachowanie z płynem chłodniczym :/

Witam.
Mam problemik jak w temacie z płynem chłodniczym w e36, a mianowicie pewnego pięknego dnia bez zadnego powodu w czasie normalnej jazdy gdzie temperaturka była idealna zdarło mi węża od chodnicy i od tego się wszystko zaczęło. Po zalaniu chłodnicy płynem jak to było zawsze robione dokąd silnik nie osiągnie temp. wszystko jest ok, ale póxniej, to jest minimalnie powyzej pionu wysysa cały płyn z chłodnicy i wyrzuca go zbiorniczkiem wyrównawczym. Zmieniłem juz chłodnice, termostat, pompe wody i dalej dzieje się to samo :( , myślałem nawet że to wina uszczelki pod głowicą ale na kazdym cylindrze czy o na ciepłym czy zimnym silniku jest po około 12barów, niema oleju w wodzie, ani wody w oleju.
Może ktoś spotkał sie juz z takim czymś i potrafi mi jakoś pomuć??
Zaznacze że cały ukła chłodzenia co juz chyba 3 razy sprawdzałem jest drożny, łącznie z nagrzewnicą i szambem to jest gazem.

BULLET 

Doczy: 02 Kwi 2008
Skd: Mielec
Wysany: 2008-05-22, 12:10   

Z tego co sie orientuje to układ chłodzenia musi dostawać ciśnienie i dlatego wyrzuca płyn. Radze dokładnie sprawdzic uszczelke pod głowicą. Pozdrawiam

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-05-22, 12:18   

Stawiam na uszczelke pod glowica albo uszkodzila sie uszczelka albo pod wplywem temp. lekko skrzywilo glowice i stad te pryczyny mialem to samo w e34 525TDS wszystko super az nagle wywalalo plyn zbiorniczkiem przyczyna robi sie za duze cisnienie w ukladzie chodzacym

marcinek84 

Pomg: 3 razy
Doczy: 08 Kwi 2008
Skd: kraków
Wysany: 2008-05-24, 17:50   

pewnie to zrobiłeś, ale w poście nic na ten temat nie wspomniane, czy po wymianie tego wszystkiego i zalaniu płynem, odpowietrzasz układ?? bez właściwego a zarazem czasochłonnego odpowietrzenia bedą się takie rzeczy działy.

Nakrętka 

Doczy: 09 Pa 2006
Skd: Wola W.
Wysany: 2008-05-24, 21:25   

Układ był odpowietrzany na wszystkie chyba mozliwe sposoby, nawet obeszłem nagrzewnice i wypiołem z układu gaz i dalej nic, baa, nawet teraźniejsze próby (już na wodzie) czyli wtłaczanie jej pod ciśnieniem, czy tez wyciągniecie termostatu nic nie daje. W dalszym ciągu nagrzewa sie do pionu i przez kilka minut nic się nie dzieje, zadnej bąbelki powietrza nawet nie puści tyle co woda sie rozszerza i lekko wypływa ze zbiorniczka, a po jakichś 7-10 minut gdy chodzi na wolnych obrotach zaczynają sie dziać te cuda, woda wypływa coraz szybciej, aż robi sie bejzer, a gdy odkręce odpowietrznik na chłodnicy to zaczyna zachowywać sie jak czajnik i tylko pare pod duzyn cisnieniem wypuszcza . Po wyłaczeniu silnika chwilke jeszcze woda wypływa ze zbiorniczka i nagle zasysa ponownie wszystko do układu.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-05-25, 00:07   

WALNIETA USZCZELKA POD GLOWICA LUB WYGITA GLOWICA OD TEMPERATURY (BANAN)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: