Wysłany: 2005-01-10, 21:04 Golf III 94rok pytanie.
Witam
Moj kumplel ma problem mianowicie posiada golfa 3 1.8 55kw byla tez druga wersja 66kw. i co zrobic zeby mial 66 kw? silnik jest identyczny i wogole na poczatku mysalem ze to kwestia sterownika wyjelismy komputer a chip przylutowany...moze trzeba wymienic caly komputer?
ludzie czy naprawde nie ma w internecie klubu VW golfa????????? przecież to jest Beemka klub........(przynajmniej tak mi ię wydawało do niedawna ale widząc ostanie posty ehhhh) nie wiem takie jest moje zdanie, nienadązamy czasami z odpwiadaniem na posty dot. Beemek a tu śjakieś nowe???
żeby nie było że jestem złośliwy to się troche wysiliłem i poszukałem proszę cię bardzo, myśle że tu powinieneś szukać odpowiedzi http://volkswagen.top-100.pl/
pozdro e-30
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Chyba kiepsko wybrałeś forum, jak na takie pytanie. Ale jak jużnapisałeś to ci odpowiem.
Silnik 55kW to AAM, silnik 66kW to ABS. Glowne roznice to tłoki o innym podbiciu i wałek rozrzadu. C/R mozna podniesc do 10:1 w AAM poprzez planowanie glowicy o ok 0.8mm
Wałek w ABS ma 216 stopni, w AAM 202 stopnie. Inne są komputery. Można założc chip z ABS, bo piny obu komputerow wydaja sie byc takie same.
_________________ === PANCIN ===
pełnoletnie 325e
e-30 [Usunięty]
Wysłany: 2005-01-10, 21:50
aha czyli ile moze dac sam sterwonik bez ruszania silnika?
wyskocze teraz jak Filip z konopii VolksWageny sa chu...we ... zle chamują, maja kijową zawieche i są brzydsze od BMW nawet rozbiłem w wakacje golfa II GT szwagra własnie dlatego ze zle chamował a nie zauwazyłem mercedesa przede mną naprawiałem go nogą za rogiem kop w prawo / lewo/przód i prawie ładnie heheh
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Schweinewagen.... bezurazy...he,he...
A to jest rzecywiści eforum BEEMWU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e-30 [Usunięty]
Wysłany: 2005-01-11, 11:33
dobra spoko zapytalem sie tu bo na forum Golfa trzeba sie logowac a to tylko jedno pytanie VW-nienawidze tych samochodów kumpel mnie prosil zebym sie dowiedzial...
my zjezdzamy ich bo ich auta są ... brzydkie, a n\oni nasze bo są superowe mają dusze i przykro im modlmy sie za nich by zmienili wyznanie..
wiem ze ten co ma golfa wolałby BMW bo juz dwóch proponowało mi zamiane
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i