BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak ustawic przeplywke zeby byla idealnie M42 is
Autor Wiadomo
zwierzchu 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Mariusz

Doczy: 15 Gru 2006
Skd: Sanok
Wysany: 2008-06-02, 15:15   Jak ustawic przeplywke zeby byla idealnie M42 is

Witam , mam taki problem. Posiadam instalacje LPG ale problem mam na benzynce gdy auto odpalam i chce jechac zachowuje się tak jakby sie dławiło paliwem i tak mi wyszło w analizatorze spalin. Mechanik pobawił się przepływomierzem i przez pare dni było dobrze, a teraz jak jest auto zimne lub gorace, nie da sie opanowac obrotow skacza w zakresie 200-1200 a po dodaniu gazu dławi się ,działa dobrze dopiero po przekroczeniu 2500tyś obr.
A na gazie jest wszystko dobrze.

Dodam że :
- Był podłanczany do kompa i wyskoczyły mi błedy : Lambda oraz wtryski
Wtryski - odpadaja [ponieważ , błąd wyszedł ze złej podłaczonej instalacji LPG
A Lambda może też pokazać jak coś jest nie tak z przepływką
- Mam filtr stożkowy(z powodu braku miejsca pod maską)
- Rozrząd był zmieniany z powodu pękniecia slizgu(łancuch,napinacz,slizg)

Najlepiej bybyło jakby ktoś kto otwierał przepływomierz i działa mu dobrze to zeby zrobił zdjęcie !! !!!

Szukałem już odpowiedzi na forum ale nie znalazlem na dany temat.

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-06-02, 16:40   

Siemka. mam te same objawy u siebie...
miałem juz z milion teeori do tego...znawcy , ilub mnie j oreinetujacy sie wypowiadali

Było tak.
Przepływka - działa poprawnie
Dolot - wszystko szczelne
Kable - tu mam małe ale ale obizolowałem dla sprawdzenia dalej to samo
Krokowy - wyczyszczony, sprawny
Katalizator?? - brak :mg:
Wtryski - trza cos nalać bo możliwe że leją bo straszny przepał jest..
Cewki - do sprawdzenia KTOŚ WIE JAK TO ZROBIĆ??
Czujnik połozenia przep. - tu raczej wszystko ok
Sonda....hymmm. bez przesady ale nie własciwy objaw, a spalanie mam 10 - 11 w miescie..
Swiece.. - 9-12 tys mają...

Co następuje..czepiając sie układu zapłonoweog....ni w te ni w tamte musze wykluczyc..
Silnik podobno jest na LPG bardzo wrażliwy na defekty układu zapłonowego..swego czasu miałem LPG, i...chodził idealnie, natomiast na benzynie .... telepanie....od 400 - 1200 obr... a jak gazu sie dało to buuuuuuu prrryt buuuu prrryyytrttyytytyryr cos takiego :mg: powyzej 3000 chodzi ale wraz kaszaniasto..po ok 30-40 sec wszystko sie stabilizuje i ma 9,4 do 100km/h :]

ja bym obstawiał na lejace wtryski...ale poczekamy zobaczymy co kto powie

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-06-02, 19:16   Re: Jak ustawic przeplywke zeby byla idealnie M42 is

zwierzchu napisa/a:
- Mam filtr stożkowy(z powodu braku miejsca pod maską)

Jak za mało miejsca :?:
zrób fote bo nie kumam miałem ISa z gazem i jakoś nie brakowało tam miejsca pomimo pompy ABSu reduktor mieścił się i miałem oryginalna puchę fitra wiec nie kumam skąd ten brak miejsca u ciebie?
Jak na razie to co opisujesz wskazuje mi na lewe powietrze lub uszkodzną przepływkę (zacina się) a jak sprawdziłeś poprawność działania krokowca?

frantic 

Pomg: 8 razy
Doczy: 11 Gru 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2008-06-02, 22:14   

moj IS nawet na zaciętej przepływce ma idealne obroty na benzynie, na gazie też , szarpie podczas jazdy na benzynie, natomiast na gazie 2 gen chodzi idealnie na przepłwyce ustawionej na otwarcie w 3/4 (opisuje swoje przygody po konkretnym wystrzale gazu po którym wylądował na śmietniku), ja też obstawiam lewe powietrze, tak jak maras sugeruje, miałem z tym problemy juz nie raz, ciekawi mnie co rozumiecie przez pojęcie "dolot szczelny". bo też mi sie tak wydawało dopóki nie rozebrałem go rurka po rurce, wyginając każdą rurkę w poszukiwaniu chociażbym najmniejszych pęknięć, którymi jak sie okazało ciągnął lewe powietrze

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-06-03, 07:14   

Cytat:
"dolot szczelny". bo też mi sie tak wydawało dopóki nie rozebrałem go rurka po rurce, wyginając każdą rurkę w poszukiwaniu chociażbym najmniejszych pęknięć, którymi jak sie okazało ciągnął lewe powietrze

u mnie wyglądało to troche inaczej.....wymieniłem wszystkie rurki i tyle 8-)

Cytat:
Jak na razie to co opisujesz wskazuje mi na lewe powietrze lub uszkodzną przepływkę (zacina się) a jak sprawdziłeś poprawność działania krokowca?

jak już pisałem , mamy z kolegą te same objawy i zapewne tak samo śmgają nasze IS'y u mnie te dwie przypadłości które podałeś...odpadają..99%, w tych IS'ach siedzi inny diabeł.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: