potrzebuje wymienic lozyska z przodu, jak wiadomo to element razem z piasta, a pytanie brzmi jak sie za to zabrac??
jakies niespodzianki po odkreceniu kola??
jak zdjac ta piaste z lozyskiem zeby czegos nie urwac i nie uszkodzic...
dzieki za odpowiedzi, pozdrowionka
do odkrecenia piasty potrzebujesz dobry kluczyk a najpierw odgiecie zabezpieczenia na srubie i nie jestem pewien na 100% ale raczej jest lewy gwint na piascie,po odkreceniu tej nakretki bierzesz sciagacz i schodzi bez problemu-pamietaj,zeby przy dokrecaniu piasty nie dokrecac na maxa tylko do oporu i 1/4 obrotu wstecz.pozdroo
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Założyć nową piastę -dokręcić lekko nową nakrętką -przykręcić koło i opuścić samochód-dokręcić nakrętkę momentem 290 Nm.I żadnego cofania o 1/4 obrotu.I UWAGA podokręceniu właściwym momentem piasta nie nadaje się po wymontowaniu do ponownego montażu!!!!
_________________ E39 530d 00r
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-06-08, 19:18
nieprawda sciagalem dwa razy nowiutka piaste i nic sie z nia nie dzieje do dzisiejeszego dnia
nieprawda sciagalem dwa razy nowiutka piaste i nic sie z nia nie dzieje do dzisiejeszego dnia
Mam pytanie bo chciałem oddac moje mc-persony do piaskowania i malowania proszkowego ale mechanik odradził mi ścigania starej piasty bo może się rozleciec i już jej z powrotem nie założę O cjo chodzi Co się tam może właściwie rozleciec Jak sie nie da to powiem trudno i pomaluję spreyem z puszki
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Czasami jak ściągasz piastę to zostaje na osi wewnętrzna bieżnia wewnętrznego łożyska i jak ktoś nie wie jak ją wsadzić to niszczy łożysko wbijając na siłę.
A sposób na wsadzenie tej bieżni na miejsce jest prosty - wystarczy trzymając piastę wewnętrznym łożyskiem w dół odsunąć kulki w dół i wtedy bieżnia daje się wsadzić bez problemu i mamy gotową piastę do ponownego montażu.