BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pranie czyszczenie tapicerki ...
Autor Wiadomo
MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2008-06-17, 22:39   Pranie czyszczenie tapicerki ...

Witam .. mam pytanie czy macie jakies domowe sposoby na czyszczenie tapicerki dokladniej mowiac siedzen materialowych nie welurowych w e36 coupe ..

Czy znacie jakies srodki do czyszczenia czy moze jakis polecicie ??
Zaznacze ze nie chce tego prac odqrzaczem z funkcja prania ... ani dawac do myjni :) Pozdro

orzel811 
WYMIATACZ

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Cze 2007
Skd: gryfino
Wysany: 2008-06-17, 23:25   

ja mam u siebie welur to go prałem vaniszem rozmieszanym z płynem do mycia naczyń :) troche pomogło :)
pozdrawiam

sowin19 
sowa

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Jelenia Góra
Wysany: 2008-06-17, 23:33   

Używałem vanisha do dywanów (chyba), był on w butelce ze spryskiwaczem 0,5l. Na początku próbowałem psikać, później wylałem płyn rozcieńczyłem i do tego używałem coś ala firanka (firanka też może być), ważne żeby się pieniło. Na całą e30 z bagażnikiem poszedł litr tego specyfiku i powiem że się spisał, bo auto było zdrowo zasr.... :wink: Pozdro

MrKrYH_e34 

Wysany: 2008-06-18, 20:45   

tak wiec dzis qpilem vanisza w spreju za 20 zl 400 ml i co moge wam powiedziec to to ze jak masz bardzo zabrudzone auto i chcesz je wyprac calkowicie mowie 2 siedzenia z przodu i kanape tyl to nie ma szans !! !!
Puszka ta starczyla mi na siedzisko i oparcie jednego siedzenia z przodu i jednego siedziska tez z przodu:) teraz kupie wanisz w plynie chyba 500 ml za 10 zl miesza sie to z woda i robi piane i piane naklada sie na zabrudzony element .. ale do tego by sie przydal odqrzacz ktory pozniej osuszy te siedzenia ... a ze posiadam takowy w domq to bede pisal za jakis czas jakie sa efekty ... zreszta jutro jak wyschna siedzenia po moim aktualnym czyszczeniu napisze jakie sa efekty bo teraz gdy siedzenia sa mokre to ladnie wygladaja .. ale jak wyschna to moze byc inaczej !! pozdraiwam

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2008-06-18, 22:59   

kup sobie porządną piane do tapicerek aktywna i masz czyste siedzenia a dosatkowo ladnie pachnie....
http://www.allegro.pl/ite...icerki_itd.html

tu masz taniutko ale tylko 1 sztuka :)

MrKrYH_e34 

Wysany: 2008-06-18, 23:30   

Testowales to ?? daje to rade czy nie ?? hmm wlasnie sie zastanwiam ze jak nie dam rady wyprac auta odqrzaczem z opcja prania .. to oddam to na myjnie czego nie chcialem robic .. bo zakladam ze jak sam sobie wypiore to bede bardziej zadowolony ale jak mam inwestowac w te puszeczki ze 100 zl czyli 5x20 zl to oddam na myjnie :D ale zobaczymy jakie efekty sa aktualnie po waniszu jutro napisze pozdro

woytek13 

Doczy: 25 Gru 2006
Skd: Fajsławice
Wysany: 2008-06-20, 11:12   

Vanisz do tapicerek i dywanów w płynie i nakładanie piany szczotką i jednoczesne szczotkowanie. Robiłem to w kanapie którą miałem na sprzedaż. Potem leżała 24h na słońcu (tzn nie zawsze bo w nocy słońca nie ma) i jak nowa, wyszła ładniej niż te które w aucie zostały. Beż odkurzacza też się da :)
Potrzebujesz fajnych zdjęć? Chcesz sprzedać auto na allegro i potrzebujesz fajnej aukcji? Wesele? Chrzest? Albo sesja ukochanej teściowej? Chętnie pomogę! Nie boje się żadnego pomysłu! http://wojciechkulbaka.ownlog.com

MrKrYH_e34 

Wysany: 2008-06-20, 11:31   

Powiem tak w spreju sie nie oplaca bo jest malo wydajny efekt jest olsniewajacy naprawde widac roznice siedzenia JAK NOVE !! teraz musze kupic to w plynie bo tansze i bardziej wydajne i wyprac calosc a nie tylko siedzenia z przodu hehe pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: