BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Poziom płynu chłodnicy
Autor Wiadomo
Bawar
[Usunity]

Wysany: 2005-01-12, 20:17   Poziom płynu chłodnicy

Witam,Mam wyciek z uszczelki pomiędzy zbiorniczkiem wyrównawczym a samą chłodnicą wodną i pomimo 3 krotnej naprawy nadal leci,czeka mnie zakup jakies sprawnej chłodnicy bo już nie mam nerwów,ale puki co mam pytanie.Ze wzgledu ze musze dośc często dolewac płyn chłodzący prosze o odpowiedz: jaki powinien byc poziom płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym na zimnym silniku.biorac po uwage zalecenia instrukcji obsługi Bmw .Bo słyszałem że jest to ta dłuższa kreska na środku zbiorniczka wyrównawczego inni twierdza ze jest to minimum.Prosze o odpowiedzi.Pozdrawiam. E-30 318i

LiZzArD
[Usunity]

Wysany: 2005-01-12, 20:42   

U mnie na zbiorniczku pisze Hot i Cold przy kreskach :) U Ciebie tak nie jest? Jak nie to Hot jest przy górnej kresce a cold przy dolnej.

Bawar
[Usunity]

Wysany: 2005-01-12, 21:00   

hmmm u mnie jest przy tej najdłuższej kresce w połowie zbiorniczka ....nad kreska KALT a pod COLD

LiZzArD
[Usunity]

Wysany: 2005-01-13, 09:02   

Na zimnym? Jeśli tak a jak mówisz płyn ci ucieka to ja bym się nie przejmował. Od tego jest zbiornik wyrównawczy żeby się rozłozyło jak jest za dużo a nad kreską Hot jest jeszcze trochę miejsca. Gorzej ja spadnie poniżej tej kreski na Cold - wtedy trzeba dolać bo możesz silnik zgrzać :)

Bawar
[Usunity]

Wysany: 2005-01-14, 09:20   

Ok czyli rozumiem ,że kreska oznacza znamionowy poziom płynu chłodnicy na zimnym silniku.Pozdrawiam i dzięki za posty.

Bawar
[Usunity]

Wysany: 2005-01-14, 15:31   

Korek mam szczelny ,poprostu pusciła mi uszczelka która znajduje sie między chłodnica a zbiorniczkiem wyrównawczym.Kilkakrotnie juz to naprawiałem i coraz bardziej leci.Kołnierz w której jest uszczelka juz jest tak pogiety ,ze czeka mnie teraz tylko wymina chłodnicy na inną ale sprewna.Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: