Wysany: 2008-07-16, 12:05 Co wybrać Motul vs Mobil, m42 motor,
Hello, wiem wiem wiem, że o olejach to szukajka jest pełna, nie znalazłem jednak odpowiedzi na moj problem. Mam licznikowe 158 tys, a faktyczne +- 258 tys, będę teraz zmieniał olej, silnik zyletka, ciśnienie na garach równo po 14, do bólu trzyma wszystkie płyny, nic nie poddymia. Z tego co wiem do tej pory cały czas śmigał na Mobilu 10W40 półsyntetyk. Z racji tego że autka używam na codzień oraz będę uczęszczał na imprezy typu track day'a, oraz inne tego typu gdzie motorek dostaje po tyłku nie wiem czy nadal śmigać na Mobilu czy nie zalać na przykład Motula. Castrola nie chce, bo sporo opinii wyszytałem że łapie za wysokie temperatury, a nie chce montowac czujnika temp. oleju. Co radzicie? A może na pełnego syntetyka przejść? , wielkie dzięki za odpowiedzi,
_________________ Uwaga! Zachodzi przy skręcie.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Pomg: 9 razy Doczy: 05 Mar 2008 Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-07-16, 13:26
co by nie było...nie polecam Ci mobila..można sie naciąć...
głupi traf chciał że nalałem ostatnio mobila do swojego IS'a i co?? zaczął mi klepać rozrząd, silnik głośniejszy, wyje, i jakby na mocy troche stracił.
nie znam motula, castrola, ale jeździłem na Liqui Moly i powiem Ci że to nie było to auto co teraz..
na dzień dzisiejszy, Liqui moly stoi juzw garażu i czeka na zmianę, na mobilu zrobiłem ok. 1000km i już go wywalam szajs ..!!
nie wiem jak ten LM sie by sprawdzał przy konkretnym obciążeniu wiec nei mgę Ci polecać tego czy tamtego za to słyszałem że Motul na wyścigi czy też castrol raczej sie nadają.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
mobila też mam ori, lany w niemczech , nawet nie w opakowaniach mobila, prosto z fabryki jedzie. ok, to mam wybór pomiędzy trzema, musze coś wybrac, dzięki wielkie za info.
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car