Wysany: 2008-07-17, 14:43 Jaki olej w silniku, jak sprawdzic ? Mineralny, syntetyczny?
Witam moze mi ktos powie czy sa jakies "metody" upewnienia sie jaki posiadamy olej w silniku???? bo kumpel ma zalany ale zadnej kartki nie ma ani nic.... da sie jakos obadac czy ful. polsyntetyk czy mineralny ?
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA
Wysany: 2008-07-17, 16:36 Re: Jaki olej w silniku, jak sprawdzic ? Mineralny, syntetyc
rifresz napisa/a:
Witam moze mi ktos powie czy sa jakies "metody" upewnienia sie jaki posiadamy olej w silniku???? bo kumpel ma zalany ale zadnej kartki nie ma ani nic.... da sie jakos obadac czy ful. polsyntetyk czy mineralny ?
Nie da się. No chyba że będzie uparty i odda do laboratorium gdzie za ciężkie pieniądze mu to sprawdzą.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
MAJSU, dzieki bo juz sie przestraszylem tych opini zreszta naczytalem sie postow i ludzie wiedziali ze maja mineralny lali syntetyk i bylo si dla tego zatkao mnie ze mam nalac mineralnego i juz
rifresz, Jak jezdziszspokojnie to lej Castrol Edge Sport 0W-40.
A jak niezamulasz koników drzemiących pod maską, to Edge Sport 10W-60, czyli inaczej Castrol TWS.
PZDR!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
mamy tylko nadzieje z enie byl zalany mineralny wczesniej Olej nie wyglada zbyt ciekawie jest czarny wiec czas najwyzszy go wymienic i pilnowec przebiegow puki auto jest w koncu w dobrych rekach
bedzie 0w40 jak zaleca producent