BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
inspekcja
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-15, 19:42   inspekcja

witam dzis zapalila mi sie inspekcja nie wiem czemu bo do konca zostaly mi jeszcze 3 zielone lampki!!??
macie jakis pomysl?
a od jakis 2 tyg swieci mi sie zaciagniety reczny ktory wczesniej wogole sie nie swiecil nawet na zaciagnietym

nie wiecie o co w tym chodzi??

aha mam jeszce pytanko jak hamuje dosc mocno to tak jkaby z przodu dobiegal gwiny odglos hm takie niby trzaski czy cos!!?

ps funcji szukaj uzywalem ale nie wiem nic mi nie znajdowalo nie wiem czy zle cos wpisywalem czy wina teog nowego forum :mrgreen:

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-01-16, 09:16   

Co do pierwszego moze to przeglad okresowy ?? ale z tego co pamietam jest jesszcze wtedy zegareczek obok. Lub cos nie tak jest mi zawsze sie zapala po odlaczeniu aku nawet na chwilke.

daz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2004
Skd: lublin
Wysany: 2005-01-16, 09:48   

Inspekcja ,a zielone lampki nie są ze sobą ściśle powiązane. Z tego co słyszałem to inspekcja oznacza inną rormę przeglądu niż jak ci się zaświeci czerwona lampka, i jest jeszcze opcja jak ci się wyświetli taki mąły zegarek, to podobno sygnał do zmiany paska rozżadu, ale nie jestem pewien.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-16, 10:27   

tak dokladnie swieci sie taki maly zegareczek!! wiec jest to jakis przeglad okresowy paskow itp??

a ten czujnik recznego zdjac ta gume co jest na nim i powinienem go znalesc?

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-01-16, 14:37   

No to co nic nie mowisz :) tez bylem w szoku jak mi sie to zapalilo. Przeglad okresowy czyli do serwisu :D :D:D:D:D

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-16, 19:43   

myslalem ze to nie wazne:)
wybieram sie niedlugo na stacje diagnostyczna czyli podlaczenie kompa itp czy mam zwrocic na cos uwage ? wymienic cos? pasek rozrzadu czy cos?? pierwszy raz bede cos takiego robic wiec :oops:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-17, 13:34   

hester - podstawowa zasada jast taka (i nie ma dyskusji 8) ), że zaraz po kupnie używanego samochodu, w którym rozrząd jest na pasek - wymieniasz go... choćby cie zbywca zapewniał, że wczoraj go wymieniał.... chyba, że masz 100% pewność, że na prawdę to robił.

co się tyczy tej inspekcji i walenia z przodu - o konieczności zrobienia inspekcji informuje cię twój komputer pokładowy, który odbiera sygnały z różnych czujników, albo zapala się po upływie określonego czasu, przejechaniu określonego dystansu.... jest wiele czynników.

- prawdopodobnie skończyły ci się klocki, albo tarcze, albo jedno i drugie - stąd hałas.

co się tyczy tego światełka od ręcznego (P), to pewnie coś nie styka, albo włącznik pod dźwignią od ręcznego nie działa poprawnie - wystarczy tam zajrzeć - ściągasz harmonijkę i już wiesz :wink:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-17, 13:36   

wielkie dzieki ;) :mrgreen:

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-01-17, 15:39   

Dobra dobra panowie, do rzeczy, jak skasować inspekcje w m40 ? Ma ktos schemacik gdzie zwarcie zrobić ? :D

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-17, 16:16   

http://bmw.318.w.interia.pl/garaz.html

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych