BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Nie bedzie za głośno??
Autor Wiadomo
e-30
[Usunity]

Wysany: 2005-01-16, 11:40   Nie bedzie za głośno??

Witam
Zmieniam tłumik na taki:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39669250 lub taki

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39144537

niewiem ktory lepszy...oba mi sie podobaja ale generalnie zalezy mi zeby nie byl zbyt glosny mialem teraz tlumik z pierscieniami SuperTrap byl głosny.mam uklad otwarty strumienica, tlumik srodkowy- (prawie nic nie daje) i teraz boje sie ze bedzie za glosny a co wy o tym sadzicie??

P.S auto to E30 318is 90rok

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-01-16, 12:12   

Juz wielokrotnie pisano na tym forum, ze Ultery sa glosne, wiec jezeli sie obawiasz, ze auto bedzie zbyt mocno halasowac to najprawdopodbniej twoje obawy sa uzasadnione :D

PZDR

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-01-16, 14:11   

W mojej ecie w okolicach 2000RPM jest masakrycznie basowo, powyżej 2500RPM jest już spoko, a powyżej 3000RPM już bardzo fajnie go słychać. Na przednich siedzeniach można wytrzymać, ale pasażerowie z tyłu przeżywają ciężkie chwile :D Tuż po założeniu było fajnie i cieszyłem się że nie jest za głośny, lecz po wypaleniu dał o sobie znać, mogę za to serdecznie polecić tego sprzedawcę od którego kupujesz bo ja właśnie też od niego brałem i wszystko było ok.

e36 318ti compact szrotex

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-01-17, 08:25   

Sosen napisa/a:
W mojej ecie w okolicach 2000RPM jest masakrycznie basowo, powyżej 2500RPM jest już spoko, a powyżej 3000RPM już bardzo fajnie go słychać.

Sosen tylko nie zapominaj że On ma 318is a ty Ete, troszke inna charakterystyka pracy silnika, is sie wkreca pow. 6000tyś obr, wiec doznania akustyczne bedą napewno inne...

A nie zastanawiałeś się nad tym:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39781284

albo:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=38918866

Myśłe że jak byś dobrze poszukał to można jeszcze taniej wyrwać... (swój kupiłem za 250zł zapakowany we folii) :wink:

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-01-17, 21:03   

Zgadzam się z przedmówcą w 100%, to 2 zupełnie inne silniki i zupełnie inaczej będą gadały na tym samym tłumiku, chciałem tylko napisać moje odczucia jeśli chodzi o ten tłumik konkretnie w moim samochodzie.
Pozdrawiam
Sosen

e36 318ti compact szrotex

e-30
[Usunity]

Wysany: 2005-01-17, 22:13   

wiadomo inne obroty moj sie kreci do 7.2 tys myslalem nad zalozeniem jakiegos tlumika w ukladzie ale boje sie za bardzo mi stlumi i beda gorsze osiagi...a te linki juz widizalem ale to troche za drogo...wogole odkad zalozylem strumienice samochod idzie dopiero od 6 atmosfer paliwa...taki mam dobry przelot i zalezy mi zeby go teraz nie stlumic za bardzo a niechce zeby bylo tez za glosno (mieszkam na nowym osiedlu strzezonym czesto wracam pozno i sasiedzi krzywo na mnie patrza:) )

POZDRO

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: