Witam. Moje plany to oświetlic wnetrze mojej e36 318i z 92r na kolor jak najbardziej mocny czerwony. w pkt. co chce zrobic:
1. Wymienic standardowe diody pod zegarami (bursztynowe), na jaskrawe czerwone
2. Podpiac czerwone listwy neonowe tak, aby oswietlaly nogi kierowcy i pasazera
3. Wymienic swiatla podsufitki i z tylu na mocne czerwone
4. Widzialem, ze w niektorych e36 jest podswietlony panel nawiewu, u mnie nie, pokretla sa wypelnione, niema przeswitow, ktore moglbym podswietlic
Moje pytania:
1. Jakie sa diody w e36 pod zegarami, zebym wiedzial jakie zamowic i ile ich bedzie potrzebne, czy ktos moze polecic jakies mocne?
2. Jak podpiac listwy tak, aby zapalaly sie razem z wlaczaniem swiatel? moze ktos opisac te czynnosc?
3. Moze ktos polecic jakies mocne zarowki czerwone do podsufitki?
4. Jak podswietlic panel nawiewu?
Prosze nie robic OT, ze wg was to wiocha czy cos.
Ostatnio zmieniony przez igoreczus 2008-02-13, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
są zarówki, ale oznaczenie jakies? zebym wiedzial jakie zamowic, ile sztuk? a z tym panelem nawiewu chodzi o to, ze nawet jesli wloze ledy to nie podswietli bo nie mam wyciec
Powiem tak...mam E30 i zrobilem wszystko to co napisane jest w pierwszym punkcie... i TERAZ jest ladnie ... bo jak mialem mocne oswietlenie to oczy az bolaly , nie mowiac o tym ze w jednym miejscu przypalila mi sie obudowa swiatelka . Radzilbym ie inwestowac w mocne zaroweczki..lepszy efekt daje wiecej slabszyh , a to co napisales to akurat..wiecej ODRADZAM!!!!!!
Cytat:
1. Wymienic standardowe diody pod zegarami (bursztynowe), na jaskrawe czerwone
2. Podpiac czerwone listwy neonowe tak, aby oswietlaly nogi kierowcy i pasazera
3. Wymienic swiatla podsufitki i z tylu na mocne czerwone
[/img]