Cze
Właśnie padła mi kolejna pompa paliwa (w baku) - w baku mam jeszcze ze 20l, więc to nie brak paliwa ją zamęczył. pod koniec swojego życia mocno jęczała.... i padła biedaczka.
Chcę założyć najlepiej jakąś nową (nie-używkę) bo z tego co wiem - oryginał, to jakaś cenowa porażka, więc moje pytanie jest następujące: od czego mogę założyć pompę do mojego autka - może ktoś robił już taki zabieg?
Z tego co sie orientuję, to najważniejsze jest, żeby się ten zamiennik zmieścił do baku no i żeby ciśnienie przez zamiennik wytwarzane dawało takie samo ciśnienie jak oryginał.
Jak tata kupowal do poldka to sprzedawca powiedzial ze mozna zalozyc tansza z jakiegos fiata i ze te fiatowskie pompki schodza jak swieze buleczki bo prawie do wszystkiego pasuja. Cena oscylowala chyba wtedy w granicach 120-180zl. Dowiedz sie jakie cisnienie powinna dawac orginalna pompka i jesli bedzie podobne i wizualnie pompka bedzie podobna to kup i zakladaj.
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-01-17, 20:34
przeglądam sobie allegro... i to właśnie miało być moje następne pytanie - jakie ciśnienie podaje taka pompa?
swoją drogą, to m.i. o to właśnie mi chodziło żeby wziąć od jakiegoś badziewia, więc będę pytał o fiatoskie
no pioter jak cos znajdziesz taniego to daj znac bo i moja pompa juz raz mi stanela w baku ale ja odreanimowalem pytalem sie w sklepie ile nowa kosztuje i jak mi cene powiedzial to zwatpilem no i tak jak dopasujesz jakas to daj znac od czego dopasowales pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
miałem podobny problem...z tym że u mnie nie jęczała...wogóle jej nie słyszałem...jeszcze nie dawno ...idealne warunki na drogach...dużo śniegu..wtedy człowiek nie może sie opanować...z tego co pamiętam to miałem mało paliwa ( resztki ) no i troche ją przypaliłem, bo wściekałem sie na gazie...pisze troche bo ją wyjąłem i podpiąłem na krótko...co dziwne chodziła gdy ją lekko młotkiem walnąłem...jednak po założeniu znowu odmówiła współpracy..szukałem używanej ..znalazłem taka samą za 230..niewziąłem mechanik doradził mi żebym lepiej nowa kupił...teraz mam od poloneza...też jest wysoko ciśnieniowa do wtrysku za 260...i powiem ci że nie widze róznicy..więc po co przepłacać...i masz nową nie..
do kucyfir czy ta pompa od pioloneza normalnie wchodzi czy trzeba cos przerabiac dzieki pozdro i od jakiego poloneza
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
Anonymous Go
Wysany: 2005-03-09, 19:35
no od poloneza chyba 1.6 na wtrysku...niewiem dokładnie...chyba takie były...a co do przeróbki to jest troche mniejsza, takze w koszyk wchodzi bez problemu...tzn...po małych przeróbkach, ale nic trudnego i jeszcze troche z fitrem sie męczyłem ..ale tez spoko...wszystko mozna zrobic...generalnie to powiem ci ze każdą ...no większośc mozna podpasowac.... także....
Ja mialem identycznie jak kucyfir na forum otrzymalem info ze w Toruniu mozna kupic nowiutka niemiecka firmy Welbro czy jakos tak przejzyj ostatnie moje posty znajdziesz nr tel do tej firmy cena to 249 pln
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało