BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
podniesienie tyłu e-30
Autor Wiadomo
Bawar
[Usunity]

Wysany: 2005-01-18, 20:01   podniesienie tyłu e-30

Witam.Wymieniłem niedawno zawieszenie przednie w mojej 318 e-30 na standardowe i mimo standardowego zawiesznia z tyłu nadal jadac w 3 osoby potrafie przywalic rura wydechowa o glebe.Czy sa do nabycia na rynku jakies gumy które mozna włozyc nad lub pod sprezyny .Wiem że istanieja gumy w sprezyny ale nie chce zmianiac charakterystyki sprezyny tylko podnieśc sama sprezyne Pozdrawiam.

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2005-01-18, 20:19   

Ja sobie podwyzszylem domowym sposobem wycinajac z tasmociagu 2 krazki i wkladajac nad sprezyny, podnioslo mi to auto o jakies 1,9cm. Sposob partyzancki ale tani i skuteczny 8) :D

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-01-18, 22:35   

no ja mam ten sam problem ale na wiosne jade do jakiegos kowala i hydruje se sprezyny tylne koszt okolo 15zl od sprezyny wiec chyba najlepsze rozwiazanie ile bedziesz chcial to ci podniesie :wink: tylko jest taki minus ze jak ci podniesie to juz bez odwrotu :D ale i tak sobie troche podniose pozdro :twisted:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-18, 23:03   

a może macie już padnięte amortyzatory - same sprężyny nie są w stanie utrzymywać autka na odpowiedzniej wysokości - swoją drogą żeby nie trzeba było podwyższać auta - można też wstawić twardsze sprężyny... wtedy i pasażerowie na tylnej kanapie nie straszni

a gumy tzw regenerujące, albo jak kto woli usztywniające mogą mocno osłabić sprężyny, co spowoduje, że te poękają

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-01-18, 23:14   

Pioter_W napisa/a:
a gumy tzw regenerujące, albo jak kto woli usztywniające mogą mocno osłabić sprężyny, co spowoduje, że te poękają

..... a do tego przez te gumy sprężyna nie pracuje w całym zakresie, co może sieodbić bardzo niekorzystnie na komforcie...

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-01-18, 23:23   

hehe post na czasie i dlamnie

dzis zmieniłem z przodu amorki i niestety musiałem zmienic sprezyny bo ktos je kiedys ucioł w niemczech o dobre 10 cm każda !! !

wsadziłem amorki KYB ktos ma ??
niewiem czy dobre ale cena przyzwoita
a sprezyny ogrinałki i tez tył mam niby na równo (seria) ale jakos mi sie wydaje ze nizej 2 -3 cm a amorki z tyłu dobre wiec wychodzi ze to juz zmeczenie sprezyn

planuje dac po gumie w sprezyne to sie wyrówna ( moze)

i jeszcze jedno pytanie przód troszke powinien osiąśc ??ale ciekawe po jakim czasie ??
a te rozciaganie sprezyn to na serio do kowala ?? jakos mi niepasuje BMW naprawiac u kowala :d

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-01-18, 23:50   

ArtiBig napisa/a:
a te rozciaganie sprezyn to na serio do kowala ?? jakos mi niepasuje BMW naprawiac u kowala :d

A jakies gumy ci pasuje wciskac w zawieche BMW :?:

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-01-18, 23:59   

wymienice sprezyny na nowe i po klopocie - mozna dostac sprezyny wzmacniane (bardzo dobre jak ktos ma gasss w bagazniku - nie siadaja tak szybko)

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-01-19, 08:52   

biezesz same sprezyny do kowala tylko :wink: i poklopocie ja tak bede robil na wiosne :D apropo ja mam nowe amorki stylu:)
ps.moj kumpel mial nowe amorki sprzodu w kadecie i wlasnie wlozyl w sprezyny gumy po okolo 2 tygodniach sprzyna mu pekla :| i amor wysiad

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-19, 11:33   Re: podniesienie tyłu e-30

[quote="Bawar"]mimo standardowego zawiesznia z tyłu nadal jadac w 3 osoby potrafie przywalic rura wydechowa o glebe.[/quote]

Masz zużyte sprężyny z tyłu. Wymień je na nowe. Wszelkie "rozciągania", "podwyższania", wkładanie gum na nic się nie zdadzą. Jak coś jest zużyte, należy to wymienić. Ale wymienić na nowe, a nie na inne zużyte i troszkę podrasowane.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: