Witam wszystkich
Przez rok który mi został do zrobienia prawka doprowadzam moją e30 do idału.Auto jest z 86r.przywieziona z niemiec.Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to zmieniłem uszczelkę pod głowicą,(niestety poszła woda do oleju )przy okazji zmieniło sie rozrząd,wymieniło uszczelki pod kolektor ssący,wydechowy,w silniku zostało mi tylko wymienić olej,(narazie jest zalany zwykłym,tak dla przepłukania silnika )no i filter oleju.
Helmut wjeżdzając do garażu tyłem przywalił........no i musiałem pomalować tylny pas,wymienić zderzak,lampe.Bałem się że nie wejde z kolorem ale jest Dobrze tak więc z pierwszego ważniejszego mojego lakierowania jestem Baardzo zadowolony
W najbliższym czasie musze odebrać halogeny i hokej,bo leżą i czekają na mnie.
aaa i jeszcze odświerzyłem progi,bo gdzieniegdzie prześwitywało na złoto,z lusterka utleniło się aluminium,to pomalowałem obydwa na mat
W tym roku mam w planach ją zarejestrować i jeżeli będzie bobrze z kasą to skołować zawieszenie,najlepiej bilstein b6,i obniżyć ją o jakieś 60/40.
Co do felg.....Będe zbierał kase na Borbety A z dużymm polerowanym rantem
Co do wyposażenia auta to jest bida,bo tylko elektryczne lusterka i szyby przyciemnione na brązowo.
Fotki:
pas przed zrobieniem
i już po wszystkich opisanych zmianach:
dobra,chyba wszystko,więc komentujcie
Ostatnio zmieniony przez center 2009-03-02, 18:36, w caoci zmieniany 4 razy
powoli realizuje jeden z planów na ten rok
mam zakupione czerwone sprężyny H&R 60/40
na tył jak i na przód bilsteiny b6
z amorkami na przód mam pewien problem,sprzedający zapewniał mnie że są w cienkiej ladze,dzisiaj przyszły i mam co do tego wątpliwości
na schemacie laga X to moje,natomiast na drugim wąska
Niestety na razie nie mam czasu rozebrać beemki aby założyć nowe,tak więc nie sprawdze.
i teraz pytanie do was czy amorki X będą pasować w cienką?czy różnica tego 1,5 mm. w tym przypadku ma znaczenie?
Ostatnio zmieniony przez Kamill 2008-11-27, 18:26, w caoci zmieniany 1 raz
tak jak pisałem wyżej dorwałem komp.bilsteinów b6 w stanie bdb (wszystko pasi). + springi 60/40.
Przód fajnie leży natomiast tył troche za wysoko,jak się trafią springi -50 to założę i powinno być dobrze
w tym tygodniu zamówie jeszcze nowe wahacze+tuleje,łączniki stabilizatorów i mam gotowe auto do przeglądu,i do stycznia powinienem mieć już blachy
Ostatnio zmieniony przez Kamill 2009-04-22, 21:04, w caoci zmieniany 1 raz
Nie bardzo rozumiem, czemu ten temat znajduje się w projektach... Bez obrazy, ale takich perełek (bo auto jest ładne) jest sporo na forum, ale nie w projektach. Przenoszę do śmigiełek..
Poza tym od sierpnia dużo czasu minęło, a projktu jak nie ma tak nie ma.. a raczej realizacji jakiegoś..
Ostatnio zmieniony przez kafarek 2008-12-07, 19:50, w caoci zmieniany 1 raz
Bunia już jakiś czas w kraju,powoli kompletuje to czego mi brakuje...........
a w między czasie przymierzyłem Borbety T 9x16,efekt:
Trzeba kupić nowe springi 80/60
Ps.felgi nie moje , jak napisałem wyżej poluje na Borbet A....
Jest świetna, nawet te borbety mimo ze kompletnie nie pasują do waskiej tak tutaj dobrze wyglądają. Bardzo mi si epodoba twoja furka. Ale nie wiem czy borbet a tu tak przypasi, kurde troche mi sie wydaje za ciezkie (wizulanie) bedą, widziałbym tutaj cos bardziej... lekkiego, jakas szprycha najlepiej. Ale to twój wybór i widze ze wiesz czego potrzebuje twoja waska. Gratulacje takiego egzemplarza, sam na taką choruje. Pozdrooo
Oj była by....kiedyś będzie
Niebawem mała sesja, mam nadzieję że kończę kompletować halogeny,w garażu już czeka nowy układ wydechowy w dwururce.....Reszta za kilka dni
Ostatnio zmieniony przez Kamill 2009-05-20, 10:38, w caoci zmieniany 1 raz
Siemanko
Udało się w końcu skompletować i podłączyć halogeny,na stałe trafiły białe kierunki oraz dokładka pod zderzak z wlotami.
Założyłem także środkowy tłumik z 323i,końcowy 320i/325i,teraz przynajmniej mruczy z dodatkiem basu
Skończyłem sprawe z czarno białymi znaczkami......przód,tył+kierownica
Na zegarze pojawiły się czerwone wskazówki.......
Aktualnie trwają rozmowy co do nowych sprężyn 75/50
Obiecana sesja,narazie tylko tyle
Ostatnio zmieniony przez Kamill 2009-06-06, 18:09, w caoci zmieniany 1 raz