Jak w temacie podejzewam silniczek krokowy, a objawy sa takie na gazie nie trzyma wolnych obrotów odrazu gasnie wczesniej mial jakies 1000 byłem na regulacji a na benzynie trzyma ok 750 ale jak wcisne do podłogi to szarpie i mocy nie ma.
Pozdro i dzieki
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
wyjmij, przeczysc wloz spowrotem i sprawdz...
takie objawy to w beemce chyba czesta usterka ale powodow moze byc milion...
moze jakis czujnik, moze dostaje lewe powietrze, moze filtry...po kolei sprawdzaj i eliminuj, zacznij od krokowego
srednio mi to wyglada na silniczek biegu jalowego bo jak sama nazwa wskazuje dziala on tylko na biegu jalowym przynajmniej ja nie widze zadnej roznicy na wyzszych obrotach (czy jest podlaczony czy nie) mi sie wydaje ze moze raczej cos z przeplywomierzem przepustnica a moze dziura w dolocie lub odmie?? aha no i jeszcze oczywiscie swiece kable i kopolka wzglednie cewka ale to raczej w najmniejszym stopniu
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
Wysany: 2005-01-20, 05:50 Re: może silniczek krokowy
Cuba napisa/a:
Qba napisa/a:
Jak w temacie podejzewam silniczek krokowy
W momencie przełączenia z benzyny na gaz zapomnij o "silniczku krokowym"
chyba coś ci się pomyliło???? i na gazie i nna benzynie silniczek krokowy ma wpływ na prace silnika........
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-20, 11:53 Re: może silniczek krokowy
cinek_sw napisa/a:
Cuba napisa/a:
Qba napisa/a:
Jak w temacie podejzewam silniczek krokowy
W momencie przełączenia z benzyny na gaz zapomnij o "silniczku krokowym"
chyba coś ci się pomyliło???? i na gazie i nna benzynie silniczek krokowy ma wpływ na prace silnika........
Nie pomyliło, może się źle wyraziłem . Qba jak silnik będzie pracował na gazie odepnij silniczek krokowy i to powinno wszystko wyjaśnić.
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-20, 11:59
to nie jest silniczek krokowy, to jest tzw. silniczek wolnych obrotow
nie ma on nic wspolnego z silniczkiem krokowym (nawet nie ma takiego w tych modelach BMW)
a dziala on niezaleznie czy jest gaz czy bezyna, ale tylko wtedy gdy obroty silnika spadna ponizej (o ile sie nie myle) 1350RPM - roznie jest to ustawione w roznych motronikach
przylaczam sie do pytania..jak wlasnie zdemontowac ten silniczek w is'etce? i jak przeczyscic? tzn czym? tylko nie bijcie za idiotyczne pytanie ale ...