Wysany: 2008-08-29, 00:46 "Krzywe zawieszenie" w e30
Dziś w swojej e30 zauważyłem bardzo dziwną rzecz Przednie prawe koło stoi o 1cm wyżej niż przednie lewe, a prawe tylne o 0,5cm niżej niż lewe tylne. Niby różnica niewielka niemniej jednak irytuje mnie to strasznie Sprawdzałem to dokładnie, kilka razy na prostej nawierzchni. Mam założone sprężyny Jamex (60/40). Gdy kupowałem te springi były prawie nowe, pojeździłem na nich ok 20 000. Czy to możliwe, żeby w tak krótkim czasie "usiadły"? Jeśli tak, to dlaczego w tak dziwny sposób? Mam kilka teorii na ten temat, ale raczej każda z nich wydaje się byc mało prawdopodobna Sprawa jak dla mnie co najmniej dziwna. Może ktoś z Was miał już do czynienia z podobną sytuacją? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Z tego co ja zrozumialem to chodzi o to ze z jednej strony auto jest nizsze a z drugiej wyzsze tak jakby bylo mniej obnizone.
Dokładnie tak. Rozumiem jak by np ":cenzura: usiadła" albo cała lewa lub prawa strona. Dlatego wydaje mi się to dziwne. Sprawdzałem sprężyny, nie są popękane. Dobrze się "ułożyły". Czy może to oznaczac że np są krzywe podłużnice itp?