BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z odpaleniem
Autor Wiadomo
ReD 

Doczy: 25 Maj 2008
Skd: Kraków
Wysany: 2008-09-08, 11:54   Problem z odpaleniem

Witam,
Od wczoraj mam problem z odpaleniem auta. Zaczęło się to od tego ze auto nie chciało odpalić na bezynie (mam instalacje II generacji i zawsze odpala na automacie). Wyglądało to tak że samochód owszem zapala ale obroty nie przekraczały 500 i po jakiś 3-4 sekundach gasł. Z początku myślałem że to moze brak bezyny choć na oko powinno być w baku powinno być na oko 12-15 litrów. Alo dobra odpaliłem go na tz. trybie awaryjnym czyli tylko na gazie. Odpali pojechałem dalej. Zrobiłem tak ze 40 km, pojechałem na stacje zatankowałem kontrolka pokazał 20 litrów i dalej to samo a ponieważ musiałem jechać na lotnisko zrobiłem jeszcze 150 km tylko na gazie. Przyjechałem samochód postał 2 godziny i próbowałem nie kręcąc długo żeby go nie męczyć zapalić na PB i juz wogóle przestał odpalać jak na PB tak i na LPG. Myśle że to pompa paliwa ale może ktoś miał podobny przypadek to chętnie skorzystał bym z rady bo samochód mi jest dość potrzebny i raczej szybko chce się z tym uporać...

Hondaz-316i 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 08 Wrz 2008
Skd: Tuchola
Wysany: 2008-09-08, 20:24   Re: Problem z odpaleniem

Witam! Miałem ten sam problem.. któregoś razu wjechałem na stację, zgasiłem silnik.. zatankowałem i już niestety nie odpalił.. tylko awaryjny rozruch czyli na gazie.. tak siadła pompa.. może jeździłeś na gazie kiedy w zbiorniku była resztka paliwa??

ReD 

Doczy: 25 Maj 2008
Skd: Kraków
Wysany: 2008-09-08, 21:50   

No właśnie benzyna na pewno była tak około 13 litrów i jeszcze dolałem prawie 6 l . Coś mi się wydaje że to nie pompa bo dwa dni temu odpaliłem bez problemu na pb z tym że samochód stał pochylony. Ponieważ jakieś pół roku temu wymieniałem bak i gość który to robił chyba nie wymienił tego takiego sitka od syfu. Bo to tak troche wyglada jak by cos zatykało ujście bezyny z baku.

rosa3610
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 24 Pa 2005
Skd: warszawa
Wysany: 2008-09-08, 22:47   

Ja tez obstawiał bym pompe,u mnie były takie same obiawy i okazało sie,że pompa daje za male cisnienie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: