Witam.
Mam taki problem pękła mi głowica w BMW e36 318is (m42b18) i teraz mam taki problem na mojej głowicy są takie oznaczenia
a na głowicy którą chcę kupić są identyczne oznaczenia ale zamiast liczby 06 ( tej pionowo wytłoczonej ) jest liczba 05 czy taka głowica będzie pasować czy czymś się różni ?
Jeżeli te siedem cyfr w rzędzie jest identyczna (oznaczenie części) to musi na 100% pasować chociaz o ile pamietam to powinno być 11 cyfr w isie zaczynają się od 11 12 czyli powinno być 11 12 1721464 a te obok liczby dwu cyfrowe oznaczają numery parti czy form nie pamietam w starszych silnikach bite były litery obok numeru, pozatym jak poszukasz to na głowicy jest także data produkcji tak można też dojść czy to z e30 czy z e36 ogólnie blok i głowice były takie same różnice polegały tylko osprzęcie czyli pokrywa rozrzadu, kolektor ssący i kołami napędu osprzetu silnika etc.
Zresztą wbij na realoem 7 liczb z numeru win i znajdziesz dokładny numer części głowicy...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-09-14, 22:01, w caoci zmieniany 1 raz