Wysany: 2008-09-11, 10:40 JAKA KONCOWKA WYDECHU DO 2.0 STYLIZACJA NA 2.5 POMOCY
Witam wszytskich, zakladalem kompletny M-pakiet jaki czas temu i wzialem zderzak tylny z dyfuzorem od 2.5
Co zrobic z tlumikiem aby byly dwie koncowki bo teraz tragicznie to wyglada, Chcialbym ladna prosta koncowke na wzor oryginalnej albo eisenmanna
Macie jakies typy koncowek ktore by pasowaly??
dospawanie koncowki drugiej do tlumika odpada poniewaz jego konstrukcja w srodku na to nie pozwala.... czyli musze szukac koncowki rozdzielajacej sie z jednej na dwie
Jedynym rozwiazaniem bedzie chyba koncowka takiej konstrukcjii tylko oczywiscie podchodzaca bardziej do ori bmw
KONSTRUKCJA TLUMIKA 2.5 OD SRODKA nie pozwala na dospawanie drugiego wylotu
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2008-09-11, 13:54
przyspawuj tą rozwidlającą się końcówke, którą pokazałeś i po kłopocie. Prawdopodobnie trzeba będzie rure wychodzącą z tłumika troche przyciać, żeby za daleko nie wystawało, ja tak robiłem ze swoim w iS.
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
RoboCop, mysle ze tak bedzie najszybciej tylko jest problem bo te wszytskie koncowki sa dosc dlugie a sama rura przy wydechu teraz nie jest zbyt dluga wiec jak ja nawet obetna na maxa zostawiajac tylko troszeczke na przyspawanie koncowki nowej to boje sie ze bedzie to strasznie wystawalo wszystko musial bym znalesc bardzo krotka koncowke
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2008-09-12, 15:12
ja już to zakładałem pare miesięcy temu, ale musiała być taka sama jak te przez Ciebie pokazane, tylko moje są jajowate ...
w sklepie w którym brałem był mały wybór a nie chciałem czekać aż coś sciągną innego...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
a moze tlumik z jednym wlotem i dwoma wylotami? sa w miare rosadnych pieniadzach markowe wydechy (oczywiscie w wersji uniwersalnej bo w dedykowanej kosztuja tyle co polowa wartosci gieldowej e36)
jaqub, myslem o tym ale za duze ryzyko ze KM i moment zabierze nieodpowiedni..... sporo sie o tym naczytalem.... a na eisenmanna za 2 tys mnie jeszcze niestac Pozatym moj oryginalny BMW nie ma najmniejszego sladu rdzy i szkoda mi go
myslem o tym ale za duze ryzyko ze KM i moment zabierze nieodpowiedni..... sporo sie o tym naczytalem.... a na eisenmanna za 2 tys mnie jeszcze niestac Pozatym moj oryginalny BMW nie ma najmniejszego sladu rdzy i szkoda mi go
jak kupisz sebringa czy remusa w wersji uniwersalnej to wydasz ok 1tys pln i raczej nie ma obaw ze Ci zabierze lub doda KM'y... zmieni sie brzmienie wydechu... a to ze nie ma rdzy na wierzchu to nic nie znaczy (moj tlumik ORI przed wymiana tez z zewnatrz wygladal na igle ale w srodku byl juz wypalony)... po wymianie na remusa wydech chodzil ciszej (w zakresie do 2.5-3tys) ale zmienila sie barwa i dopiero na wyzszych obrotach byl minimalnie glosniejszy ale w przyjemniejszy dla ucha sposob...
wydajac tysiaka wolal bym, chyba pokusic sie o wydech od 2.5 juz Na razie puki co chce tanim kosztem cos zdzialac tymczasowo zeby jakos to wygladalo z tylu
moze kiedys zagosci dedykowany EISENMANN