Siemano !
Czas założyć do ety wspomaganie , odkąd z przodu siedzi felga 9" ciężko kręcić kierownicą
Pompe wspomagania z mocowaniem do m20 już mam , magiel z e30 też mam.
Co będe potrzebował zeby to zadziałało ?
Zbiornik i przewody to oczywiste, ale ile tych przewodów ? 3 czy 4 ? jeden od zbiornika idzie odrazu do magla ? a drugi ze zbiornika idzie do pompy i z pompy do magla ?
Czy jak nie dokupie orginalnych przewodów to dorobią mi takie gdzieś na zamówienie ?
Czy krzyżak zostaje ten co mam czy do wspomagania jest inny ?
Co z kołem pasowym ? mam założyć jeszcze jedno do napędzania pompy ?
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-09-27, 17:14
Przewodów potrzebujesz 3;pompa-magiel, pompa-zbiornik, zbiornik-magiel.
W sklepach z hydrauliką siłową mogą dorobić takie przewody ale nie będzie to tanie-ze 150 zł za 3 sztuki trzeba liczyć (tyle mi mówili jak pytałem w Krakowie).
Krzyżak musi być od magla ze wspomaganiem. Jeśli chodzi o koło pasowe to pewnie będziesz musiał dołożyć jedno do napędu pompy.
Wszysko się da dorobić ale można poszperać a ogłoszniach i lub wychaczyć od kogoś przewody może komuś walają się w garażu...
przewody to raz były trzy rodzaje przewodów do dwóch rodzajów magla i dwóch typów chłodnic płynu wspomagania. sprawdź co masz a co potrzebujesz nie każde przewody da się zmontowac z każdym maglem... i śruby którymi przykrecasz przewody sa wydrążone w środku...
Krzyżak jest do wymiany wersja bez wspomy ma długi krzyżak ze wspomą krótki...
koło pasowe jezeli masz jedno to musisz poszukać drugiego podwójnego które zakładasz wewnatrz koła które masz razem będa trzy, bo pierwsze napędza alternator i pompę wody drugie jest do sprężarki klimy a trzecie dopiero służy do napędu pompy wspomagania.
magiel masz z czego jest z chłodnica płynu wspomagania czy bez sprawdź co by po nalaniu płynu zonka nie było że coś leci i nie wiadomo skad...
pasek klinowy i płyn do wspomagania
to chyba wsio...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
[...]magiel masz z czego jest z chłodnica płynu wspomagania [...]
MARAS, o jaką chłodnicę płynu wspomagani Tobie chodzi
metalowa rurka w ISie i e36 taka sama maglownica była zwinieta w spiralę za wspoma na węzu powrotnym do zbiorniczka w 325i MT Mki też miały była wzdłuż magla w kształcie spłąszconej litery S... w pozosytałych chyba jej nie montowano może na specjalne zamówienie bo spotkałem się z nią raz w 320 touring ale miało nivo albo magiel ktoś przełożył od 325...Lukas w czerwonej też powinien mieć
tak jak ma e34 chłodnicę płynu wspomagania przed chłodnica nr.1
to w e30 była przy maglu albo w kształcie spłaszczonej litery S np. u Chrisa w 325 MT1 jest właśnie Ska u mnie i u kumpla w ISie była spirala nie mam niestety fot a realoem wiadomo jest mocno okrojony technicznie i nie ma tak szczegółowych rysunków...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-09-27, 21:04, w caoci zmieniany 1 raz