Wysany: 2008-09-28, 18:01 [E34] OpTo ->> 525 TDS sedan
Autko kupione u naszych zachodnich sąsiadów. Wyjazd zorganizowany na wariackich papierach jednak do wyboru miałem 7 aut. Do wyboru miałem kombi i sedany jednak najważniejszy był dla mnie stan silnika i osprzętu. Naczytałem sie juz o tds-ach tyle strasznych rzeczy, ze pompy wtryskowe itp.
Wybór padł na sedana jeden właściciel. Wyprodukowany w końcu 1993r pierwsza rejestracja 1994. Co do wyposażenia: elektryczne szyby przód,elektryczny szyberdach, klimatyzacja ręczna, 2 poduszki powietrzne, ABS, odpinany hak. Silnik pieknie pracuje, odpala na cieplym i zimnym bez problemów, przbieg wydaje sie ori 340tkm. Karoseria nie jest pozbawiona wad, otarcia eksploatacyjne, wgniotka na tylnym pasie. Lakier na aucie oryginalny autko nie bite.
Kilka fotek z drogi powrotnej.
_________________ Marzenia sie spelniaja
Ostatnio zmieniony przez center 2008-10-01, 11:05, w caoci zmieniany 2 razy
no odwazny ja jedyne co slyszalem o tych silnikach to ze lipa a tu prosze wszystko wyjdzie w praniu bo moga to byc mity bardzo ladna piateczka wrzuc jeszcze pare fotek pozdrawiam
_________________ nisko, ciemno, szeroko - tego szukam w E34 ...
Ja tez naczytalem sie o TDS-ach, że to , że siamto jednak zdecydowałem sie na taki właśnie silnik ponieważ autko nie jest zmęczone życiem jestem drugim właścicielem moze nie jezdzil nim jakis wielki pasjonat jednak wygląda na zadbaną sztukę pod względem technicznym - przeglądy nie wykazały większych nieprawidłowości gumy w tylnej belce i łącznik stabilizatora przód.Autko nie bite co chyba najwazniejsze. Silniczek pali od cyknięcia turbina pieknie pracuje, już dwóch mechaników stwierdziło, że silnik jest ok więc jestem dobrej myśli. Co do felg i kierownicy to ewentualne zmiany wiosna felgi coś w stylu Alpiny
zapewne o takich co mają 600 tys na budziku.... chyba normalne jest, że pompa wtryskowa czy turbina z biegiem czasu się "zużywa". Fakt, faktem, że nie jest to najlepsza konstrukcja, ale na pewno przy odpowiednim traktowaniu i serwisowaniu można dołączyć do grona zadowolonych użytkowników.
Bardzo ładna sztuka, gratuluję zakupu.
no właśnie wziąłem ten samochód ponieważ ma ori przebieg udokumentowany co prawda książki nie odstałem jednak autko ma ważny TUV do 2008r robiony przy przebiegu 320.000KM więc przebieg jest wiarygodny