BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
e30 325i waska lampa 86` (siemianowice śląskie)
Autor Wiadomość
kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-18, 22:33   e30 325i waska lampa 86` (siemianowice śląskie)

http://allegro.pl/item432...e_rok_1986.html

TRUP-TRUP-TRUP

i jeszcze raz mina !! !

Stan Kolekcjonerski wnetrza NIC POZA TYM, handlarz i sciemniacz jakich malo !! !

samochod wart max 2tys zl.

chcesz wiecej info napisz na PW

slawo 
Kierownik karuzeli

Wysłany: 2008-10-18, 22:42   

a mozenapisz co i jak zeby wszyscy mogli poczytac

Moja BMW e30 345i power'ed by KKK K27 turbo

- Klubowicz -

GG: 1041
e-mail: slawo@antserwis.pl

e-mail: slawo@beemka-klub.pl

Jest 328i e36 M-TECH, bardzo szybka eta
z 40% 2.93 sperre by Szeszkin Motorsport

oraz piekielnie szybkie e39 M5

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-18, 22:57   

jutro wszystko bedzie, 20 zdjec z dokladnym opisem

Miro 

Wysłany: 2008-10-18, 23:20   

No nie spodziewałem się. Czekam na dokładniejszy opis

e30 325i M-Technic2
e30 324TD Touring

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2008-10-19, 07:19   

a myślałem że jest igła, kurcze na zdjęciach wygląda przekozak, pokaż foty i opisz coś wiecej bo wiele osób sie na nią śliniło, nie powiem ze i ja :roll:

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2008-10-19, 11:23   

też jestem ciekawy co z nia nie tak :D

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

fil 

Wysłany: 2008-10-19, 11:59   

a to dziwne...kurde blisko jest to moze sie przejade

ChriS 
Miłośnik literki M

Wysłany: 2008-10-19, 15:19   Re: e30 325i waska lampa 86` (siemianowice śląskie)

kalolek16 napisał/a:
http://allegro.pl/item432101223_bmw_325i_coupe_rarytas_na_waskiej_lampie_rok_1986.html

TRUP-TRUP-TRUP

i jeszcze raz mina !! !

Stan Kolekcjonerski wnetrza NIC POZA TYM, handlarz i sciemniacz jakich malo !! !

samochod wart max 2tys zl.

chcesz wiecej info napisz na PW

Po to jest ten temat żeby ludzi ostrzegać.Dlaczego chcesz pisać na PW ,a nie dla wszystkich tutaj? Napisz co w niej nie tak,sam jestem ciekaw(co prawda jako fanatyk e30 w wąskiej lampie,a nie kupiec)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2008-10-19, 15:30   

no cóż, wiedziałem, że tak będzie....wielkie halo i tyle

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-19, 22:45   

Zgodnie z umowa wstawiam tu opis i kilka ciekawych zdjec tego auta

Zaczne od poczatku...
Godzina 3.00
Wyjezdzamy z wlodawy ja i ojciec. Jedziemy przez Chełm po fachowca, który od 15lat sprowadza bmw z Niemiec.

Godzina 6.00 - Radom
Godzina 7.00 - Kielce
Godzina 9.00 - Katowice
Godzina 9.30 - ikea gdzies chyba na obrzezach Katowic
Wlasciciel kaze na siebie czekac 30min. W koncu slychac pisk opon, podjezdza srebrny golf a w nim mlody chlopak moze 2-3 lata starszy ode mnie i rzuca haslo jezdzcie za mna...ledwo wpakowalismy sie do auta a golf juz wyjezdza z parkingu. po dluzszej chwili doganiamy go na torach i jedziemy za nim. przez cala droge nie zauwazylem zeby golfista uzyl choc raz kierunkowskazu ale co mnie to obchodzi wazne ze mam kase na e30. Wjezdzamy do siemianowic i tu zaczynaja sie jaja. Podjezdzamy pod jakis sklep meblowy i oto jest...piekna czarna szeroka niemiecka niska lsniaca e30 na waskiej lampie...wow zatkalo mnie, wysiadam z auta i podchodzi do mnie wlasciciel daje kluczyki i mowi ze musi na chwile pojsc do sklepu do klienta...hmm myslalem ze to ja nim jestem i ze poswieci mi te 15min czasu w koncu to jego perelka z ktora tak bardzo nie moze sie rozstac.

WNĘTRZE
Jak male dziecko chwytam za kluczyk i przekręcam go w drzwiach...wsiadam i dostaje orgazmu. Siedzialem juz raz w e30 ale to byla szeroka lampa i 1.8is.patrze przed siebie a tam dluuuuga maska kryjaca 6garowego potwora. Kierownica m-tech 1, boczki m-tech 1, tyl indywidual z zaglowkami oraz dzielonym siedzeniem - po prostu stan kolekcjonerski.
SILNIK
Gdy juz mialem przekrecic kluczyk w stacyjce fachowiec mowi zebym sie z tym wstrzymal - otworz maske. Otwieramy i oto piekny jeszcze nie dawno wymyty rogaty silnik bmw :) Nawet moje amatorskie oko zauwazylo ze byl nie dawno myty. fachowiec go maca i mowi ze silnik jest cieply i ze benzyniak ma to do siebie ze jak raz byl w dzien odpalony to bedzie cieply przez bardzo dlugo wiec nie ma pewnosci ze samochod pali za 1 razem. odkreca wlew paliwa a tam kawa z mlekiem i zapach ciagnika mojego wujka ble...patrzy na mnie ja na niego i mowie i tak chcialem za jakis czas zrobic swap na 3.5 wiec silnik nie wazny. Pokazuje mi ze jakis zbiorniczek przecieka i ze brak oslony na nad kola.
BLACHA
na zdjeciach sa oznaczone miejsca czy bylo gradobicie jak rowniez gdzie jest szpachla polozona bez zadnego przemyslenia, blacharz nawet dobrze nie powyrownywal miejsce. niektore miejsca malowane na szybko jak te obok lamp albo klapka od paliwa

Wiem, ze niektorzy beda pisac "czego sie spodziewales za tylo letni samochod"...ano spodziewalem sie ze osoba jest uczciwa i powie o tych wszystkich usterkach a nie tlumaczy sie tym ze "za mojej kadencji nie byl bity"lakier i te kilogramy szpachli...nie wieze w to ze bylo to robione 5 lat temu od tylu lat podobno ma ten samochod !!

jedyne w czym byl uczciwy to to ze powiedzial ze wnetrze jest idealne. jak masz do wydania 10tys zl to moge sie zalozyc ze znajdziesz cos lepszego NIE TRACIC CZASU NA TAKIE AUTO.

http://www.fotosik.pl/pok...8094ac155e.html
http://www.fotosik.pl/pok...8f8a8a3503.html
http://www.fotosik.pl/pok...0adf083b02.html
http://www.fotosik.pl/pok...4c86b3bb51.html
http://www.fotosik.pl/pok...a1b54c9c88.html
http://www.fotosik.pl/pok...0a9167fb6c.html
http://www.fotosik.pl/pok...55f17cfc2c.html

pozdrawiam i dalej poszukuje

WIKTOR 

Wysłany: 2008-10-19, 23:23   

Albo mam wypalony monitor, albo jestem slepy, ale ja tam nic nie widze.

PiotrekE30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-10-19, 23:38   

Kolego drogi ale zrobiłeś lipne zdjęcia na których prawie nic nie widać :|

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2008-10-20, 05:28   

eeeeeeeeeeeeee.... trochę mnie rozczarowałeś

to że wąska lampa ma troche wyprawek to nic nowego, każdy przecie wie że wąskie gniją bo nie były cynkowane :wink:

jak dla mnie mało przekonująca ocena, auto ma 20 lat więc ma też prawo na niedociągnięcia, gdyby był ideał to koleś wołał by 20 tyś a nie 10 :mg:

drobne wyprawki zawsze mozna poprawić z kasy którą uda sie wynegocjować :mg:

takie jest moje zdanie :spoko:

Szajbaa 
Fan Marki

Wysłany: 2008-10-20, 07:20   

hmmm. no spierał bym sie za 10 tys to ja spodziewałem sie serio igły a przynajmniej zeby to było w orginale wszystko... silnik trocina to po co płacić za 2.5l skoro trzeba je zmieniac?? powiem tak ja swoją wąską lampe kupiłem za 1500zł 1.8 gaźnik ale jest 4 lata w polsce i jest w oryginalne oczywiscie standardowo tylnie błotniki do roboty i kawałek progu. podłoga buda podłurznice wszystko tip top to po co płacic 10 tys. i kolejne 10 wsadzic w nią????? moim zdaniem to jest zła polityka....

apropo też myślałem ze to igiełka nad igiełki a tu muka....
Ostatnio zmieniony przez Szajbaa 2008-10-20, 07:21, w całości zmieniany 1 raz  

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-20, 15:42   

Jak ktos sie nie zgadza co tam napisalem to prosze bardzo...przeciez jak chcesz kupic stan kolekcjonerski za 10tys to ruszaj do siemianowic. ale zaloze sie ze jak stamtad wrocisz Twoja ocena tego auta bedzie taka jak moja !! ! bylem widzialem i dotykalem dla mnie to szrot nie warty 2tys zl !! !

ardim 

Wysłany: 2008-10-20, 15:51   

Szajbaa napisał/a:
za 10 tys to ja spodziewałem sie serio igły

to auto ma 20 lat...
nie jest takie najgorsze. Swoją drogą nieuczciwość sprzedającego że nie powiedział CI o tych niedociągnięciach to już inna sprawa. Mowisz silnik trocina, czemu?

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-20, 15:55   

nie napisalem ze silnik trocina...kawa pod wlewem oleju byla, jak przyjechalem to silnik juz byl wczesniej wlaczany wiec nie wiem czy pali z 1 razu, samochod sie caly telepal jak odpalilem silnik nie wiem czy to tak ma byc czy to moze 170KONI telepalo tym autem. 10tys to duzo pieniedzy i mozna znalezc w lepszym stanie...to o czym wlasciciel powiedzial to druga sprawa - jest nieuczciwy i o pewnie jakbym kupil dowiedzialbym sie jeszcze o wielu innych rzeczach jak np kilka razy klejona miska. :evil:

gtszudi 

Wysłany: 2008-10-20, 16:52   

to ze kawa z mlekiem pod korkiem moze znaczyc ze silnik sie nie dogrzewa , moze koles robi krotkie odcinki , niekoniecznie silnik to trocin , nie bronie przy tym sprzedajacego , ale ten samochod ma ponad 20 lat , moglo telepac silnikiem bo swiece juz mogly dawno stracic swoja sprawnosc :) przejechales sie nia chociaz ?

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-20, 17:12   

Nie jezdzilem bo wlasciciel przyszedl po ok 20min a wtedy juz wiedzialem za duzo o aucie zeby sie nim przejechac. chormy nie miescily sie na tych szynach co swiadczy o tym ze musialy byc skurczone poprzez zderzenie. caly spod byl w rdzy. co do swiec to mowil ze cala kopulka przewody i swiece sa wymienione... :?

Rafal_e30 

Wysłany: 2008-10-20, 17:35   

Kolego kalolek16 troche niezbyt upożądkowane te Twoje wypowiedzi, i na moje oczekiwania niezbyt konkretne. Jak bym jechał taki kawał do Siemianowic po auto, to bym tak długo go oglądał, macał, wąchał i bóg wie co jeszcze, żeby dowiedziec się o nim jak najwięcej. Z tego co napisałeś wynika, że zraziłeś się kilkoma mankamentami auta i odpuściłeś je sobie. Nawet nie wiem jakie złe zdanie na temat oglądanego e30 bym miał, to i tak bym się nim przejechał chociażby z czystej ciekawości.....w końcu nie po to jechałbym kilkaset km żeby po 20min. wracac. Z drugiej strony sugerując się opisem aukcji i ceną auta też spodziewałbym się stanu idealnego. Jednak już nie raz przekonałem się, że im auto bardziej wyczyszczone i wychuchane tym bardziej i dokładniej trzeba się mu przyjżec! Tak czy inaczej myślę, że właściciel mankamenty auta zna doskonale i jak by się mu postawiło twarde warunki to powinien rozsądnie zjechac z ceny na doprowadzenie e30 do stanu jaki opisuje w aukcji :wink: Tym bardziej, że jak już wcześniej napisałem od jakiegoś czasu auto jest na aukcjach :idea:
Pozdrawiam

ChriS 
Miłośnik literki M

Wysłany: 2008-10-20, 17:48   

A ja się zmartwiłem,bo jak to e30 jest trup to moja "żaba"(e30 '87) już dawno powinna być zezłomowana.

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-20, 17:54   

Nie widzialem Twojego auta i nie wiem czy Twoja powinna byc zezlomowana, jezeli Twoj samochod ma jeszcze gorsza blache i sypie sie przy trzaskaniu drzwi to moze powaznie sie zastanow nad zmiana auta. Mam nadzieje ze ktos pojedzie ja zobaczyc i wtedy wszystkie niedowiarki przejza na oczy !

[ Dodano: 2008-10-20, 18:58 ]
Rafal_e30 napisał/a:
Kolego kalolek16 troche niezbyt upożądkowane te Twoje wypowiedzi, i na moje oczekiwania niezbyt konkretne. Jak bym jechał taki kawał do Siemianowic po auto, to bym tak długo go oglądał, macał, wąchał i bóg wie co jeszcze, żeby dowiedziec się o nim jak najwięcej. Z tego co napisałeś wynika, że zraziłeś się kilkoma mankamentami auta i odpuściłeś je sobie. Nawet nie wiem jakie złe zdanie na temat oglądanego e30 bym miał, to i tak bym się nim przejechał chociażby z czystej ciekawości.....w końcu nie po to jechałbym kilkaset km żeby po 20min. wracac. Z drugiej strony sugerując się opisem aukcji i ceną auta też spodziewałbym się stanu idealnego. Jednak już nie raz przekonałem się, że im auto bardziej wyczyszczone i wychuchane tym bardziej i dokładniej trzeba się mu przyjżec! Tak czy inaczej myślę, że właściciel mankamenty auta zna doskonale i jak by się mu postawiło twarde warunki to powinien rozsądnie zjechac z ceny na doprowadzenie e30 do stanu jaki opisuje w aukcji :wink: Tym bardziej, że jak już wcześniej napisałem od jakiegoś czasu auto jest na aukcjach :idea:
Pozdrawiam

zgodze sie z Toba co do tego ze moglem sie przejechac ale naprawde przez te 20 minut chodzilem z miejsca na miejsce i sluchalem tego co mi mowil fachowiec. co do negocjacji po tym wszystkim co wymienil fachowiec handlarz powiedzial ze cena 8500tys jest ostateczna i ze juz ma kilku kupcow no...ciekawe czego jeszcze tego samego dnia do mnie pisal ze moze zejsc do 7tys ale bez felg...to byla moja pierwsza e30 jaka pojechalem zobaczyc i jak to mowia czlowiek uczy sie na bledach. ;/

WIKTOR 

Wysłany: 2008-10-20, 18:24   

kalolek16 napisał/a:
Twoja ocena tego auta bedzie taka jak moja !! ! bylem widzialem i dotykalem dla mnie to szrot nie warty 2tys zl !! !

Ja bym za nia dal 2 tys. a nawet wiecej i mysle ze nie tylko ja, nawet sugerujac sie samymi zdjeciami. :)

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-20, 18:28   

zdjecia to nie wszystko...pojedz i sam ocen czy warto to jest 2tys ! poza tym nie ma co tutaj dyskutowac co by bylo gdyby...cena 8.500zl jest cena ostateczna a to jest gruuuubo za duzo za to auto.
Ostatnio zmieniony przez kalolek16 2008-10-20, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  

WIKTOR 

Wysłany: 2008-10-20, 18:32   

kalolek16 napisał/a:
zdjecia to nie wszystko...pojedz i sam ocen czy warto to jest 2tys !

Jak bedzie za 2tys. to klikam KUP TERAZ :mg:

Odpowiedz do tematu