Wysany: 2008-10-22, 20:50 jaki gaz do 530i v8 m60b30
Witam.
W piątek zamierzam założyć gaz do mojego auta. Proszę o podanie informacji jakie podzespołu założyć, czego się wystrzegać, na co zwrócić uwagę zeby to zrobić raz a dobrze. Silnik 3 litry V8 218KM (przebieg 280tys) na benzynie chodzi idealnie, nie buja (i tak ma zostać).
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-10-22, 21:05
Ważniejszy od samych podzespołów jest porządny montaż. Znajdź dobrego gazownika i póżniej zdecyduj ile kasy chcesz wydać na instalke. Jeśli Ci nie szkoda kasy to Prins albo BRC sequent, a jeśli to ma być coś tańszego (niekoniecznie złego) to zakładaj Staga 300.
Ważniejszy od samych podzespołów jest porządny montaż. Znajdź dobrego gazownika i póżniej zdecyduj ile kasy chcesz wydać na instalke. Jeśli Ci nie szkoda kasy to Prins albo BRC sequent, a jeśli to ma być coś tańszego (niekoniecznie złego) to zakładaj Staga 300.
najlepszy gazownik u mnie w mieście powiedział 2,700 i tyle mam.
Nie wiem czy to dużo czy mało, w każdym razie potrzebuje szczegółowych informacji typu jakie wtryski, reduktor 1 czy 2, jakiej firmy itd..
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-10-22, 21:23
Jeśli gazownik powiedział Ci za sekwencję 2700 to bardzo dobra cena. A jeśli chodzi o poszczególne komponenty to nie będę się wypowiadał, bo nie mam o tym wystarczającego pojęcia.
a po to że jak sie robi 5 tys km miesięcznie to sie wydaje na wache 1500 zł, również miesięcznie. ceny pb w stosunku do zarobków mamy jedne z najwyższych na świecie. nie poto kupiłem beemkę żeby bujać się autobusami a instalacja zwróci się po 4ch miesiącach.
Nikoś Wariat - jest z Warszawy. 2586233 GG
lpg.info.pl - tutaj go spytaj ile za wsadzenie gazu - tanio nie bedzie, ale na 100% dobierze instalke trafnie, a montaż przeprowadzi idealnie.
A po co gaz - założe sie o piwo, że gaz tańszy niż PB
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
hmmm.... 2700 do V8 cos bardzo tanio i to w wa-wie , za bardzo , albo juz sie tak ceny pozmieniały
ja zakładalem instalek w warsztacie w al.krakowskiej ( nie tylko ja tam zakładałem, facet naprawde ma zielone pojęcie , adres dostalem od High -Tech-a , tez tam zakładal ) do IS-a w zeszlym roku i zapłaciłem 2500 w tedy koszt do r6 wachal sie w granicach 3000-3500 a do V8 pewnie jeszcze więcej
hmmm.... 2700 do V8 cos bardzo tanio i to w wa-wie , za bardzo , albo juz sie tak ceny pozmieniały
ja zakładalem instalek w warsztacie w al.krakowskiej ( nie tylko ja tam zakładałem, facet naprawde ma zielone pojęcie , adres dostalem od High -Tech-a , tez tam zakładal ) do IS-a w zeszlym roku i zapłaciłem 2500 w tedy koszt do r6 wachal sie w granicach 3000-3500 a do V8 pewnie jeszcze więcej
aj sorki źle się wyraziłem. gazownik nie jest w warszawie tylko w Starachowicach stąd taka cena
Jeżeli masz taką cenę to się nie zastanawiaj bo cena jest naprawdę rewelacyjna
Moich znajomych gazowników ostatnio się pytałem właśnie o instalację do M60 B30 to powiedzieli mi za Dobrą Instalację 4 tys ale nie wiem jakiej firmy .
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
parametry gazu jaki zamontują:
-butla w koło 53l
-listwy valtek czerwone
-reduktor KME gold
-miedź 8mm
-komputer jakiś włoski cośtam altronik chyba
A dlaczego komputer nie jest KME?
Ta pojemność butli 53l jeśli to parametr bez procentu
na zabezp. to sporo za mała. Ja ostatnio włożyłem w koło 63l.
sie ma
[ Dodano: 2008-10-26, 14:52 ]
aha już doczytałem, 2700 pln.
sie ma
Odgrzewam.
Jest do kupna e32 z m60b30 z gazem zainstalowanym we Francji w 2001 roku (są na to papiery) Przebieg auta 398 tys i wydaje się realny.
Auto w miarę ładne nie wytłuczone. Instalacja nie jest chyba sekwencją.
Jest sens interesować się takim autem, czy omijać, z daleka??? Jak ten motor znosi instalację gazową nie sekwencyjną???
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Andrzej, w życiu!!!!!!!! Będziesz płakał, nie cieszył się jazdą. W moim byłym kombi była trzecia gen. z Belgii- dopóki nie założyłem sekwencji, latałem na Pb- na gazie się nie dało. Pisz na gg, to ci objaśnię. Generalnie przepływka przy dzisiejszym euro- to ponad 1000pln. Używek dobrych możesz nie znaleźć...
ale nie koniecznie musi to być zwykły gaz, ich instalacje róznia się od tych montowanych w polsce.
U mnie było Tartarini Etagas- trzecia gen. założona w Belgii- taka komedia, że niby wtrysk, ale nie do końca. Zwężki brak. Katastrofa... Pomijając ile kasy zostało włożone, by działała poprawnie i tak była kaszana. Poza tym, dostępność części do instalacji nieoferowanej w Polsce może być, łagodnie rzecz ujmując, znikoma.
Ostatnio zmieniony przez valdi80 2009-01-23, 23:25, w caoci zmieniany 1 raz