BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m20b20 pare pytan
Autor Wiadomo
PaKu 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Wrz 2008
Skd: Białystok
Wysany: 2008-10-28, 19:41   m20b20 pare pytan

Witam mam pare pytan dot tego silnika a mianowicie.
Jakie maja byc luzy zaworowe?
Jaki najlepiej olej zalac poł syntetyk 10w40??
Czy jak będe miał głowice pęknięta to jest mozliwe ze w silniku bede miał olej z wodą czyli kakao :D ??
I jeszcze jeszcze jedno jak bede wyciagac silnik to najlepiej ze skrzynią czy bez bo słyszałem rozne opinie na ten temat.

Dzieki wielkie za odp.

pozdro :)

arniko 

Doczy: 31 Sie 2008
Skd: Chelm
Wysany: 2008-10-28, 19:55   

Z 3 pytan odpowiem ci na 2 pytania. Jaki olej zalac to zalezy jaki przebieg ma auto a jesli nie pobieralo oleju to smialo lej 10w40. A jesli chodzi o peknieta glowice to owszem jest taka opcja ze bedziesz mial kakalko w silniku

PaKu 

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Wrz 2008
Skd: Białystok
Wysany: 2008-10-28, 20:01   

silnik ma 200tys km przeb. Auto kupiłem z podejrzeniem ze albo głowica albo uszczelka pod głowicą głowice splanowałem i sprawdziłem ale robi sie kakao w dzbiorniczku wyrownawczym mozliwe ze to resztki oleju w układzie chłodzenia?? bo oleju nic nie ubywa na bagnecie wody w dzbioniczku tez nie a chłodnica jak była oparta o sciana to w ch*j oleju z jej wylało się i ja w miare mozliwosci wypłukałem ale reszty układu nie dałem rady.

I jeszcze jedno pytanie mam czy kierownica e36 podejdzie do e30?

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2008-10-28, 20:12   

Luz na zimnym silniku 0.25mm
silnik da się wyjąć razem ze skrzynią
kierownica z e36 nie przypasi.

Używaj funkcji SZUKAJ!

E30 + E91

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-10-28, 20:32   

powiem tak z praktyki dojście do górnych śrub łaczących skrzynie z silnikiem w m20 kiepskie prościej i zdecydowanie szybciej ok. 40min. wyjąć silnik razem ze skrzynia niezależnie czy przy pomocy żurawika czy wyciągu (knary) sprawdzone... tak samo wkładać jest łatwiej cały zespół a zwłaszcza gdy masz kanał jeden kieruje opuszczaniem drugi z kanału wciąga za skrzynię.w dwie osoby da radę lepiej w trzy bo trzeci pilnuje by nie puknąć w przednie wzmocnienie przegrodę czy szybę trzyma przewody trafia na poduchy łapami ...fajka przypali... piwo poda...

arniko 

Doczy: 31 Sie 2008
Skd: Chelm
Wysany: 2008-10-28, 21:27   

Jesli to byla uszczelka pod glowica to powiem szczerze ze ciezko jes wyplukc uklad chlodznia z oleju. Tak wiec jesli wszystko jest ok to dluzszy czs moze byc bagno w zbiorniczku. Ale kontroloj to bo roznie bywa

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: