BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
M20B25 z dyfrem od b20 - jakby to latało ?
Autor Wiadomo
Pawel735 

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Sty 2006
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2008-11-01, 00:45   M20B25 z dyfrem od b20 - jakby to latało ?

jak by mi sie spisywała taka wlasnie konfiguracja ? zakładam ze szybciej by przyspieszała, ale za to wolniej jechała i czesciej trzeba by było zmieniac biegi.Warto zrobic taka przeróbke ?

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-11-01, 07:04   

czym krótszy dyfer tym lepsze przyspieszenie i mniejsz prędkość maxymalna i bardzo krutkie biegi i zwiększy sie spalanie ( dokładnie tak jak napisałeś)
a czy sie opłaca ?? to zalezy czego oczekujesz , czy chcesz sie pobawic i pościgac po mieście , czy do codziennej "normalnej" jazdy .
na dłuższą mete krótki dyfer jest dość uciązliwy i męczący i prawdoodobnie szybko zmienisz na jakiś bardziej nadający sie .
mój taki jeden kumpel miał załozony do B25 w coupecie E30 ( brak tylnej kanapy i załozone sportowe kubły ) dyfer S4.45 ( nie stety mała głowa i szybko go zmielił) i z jego opowiadac wynikało ze 1-ki to prawie nie ma , ruszał z 2-ki ale za to wydmuchal forda mondeo st220 na tym dyfrze. nie wiem czy to była zasługa dyfra jego umiejętności czy braku u kierowcy forda ale stawali pare razy i rezultaty były takie same.
chyba najlepiej bedzie jak sobie załoatwisz jakis krótki dyfer ( z 4.45 pewnie bedą większe kłopoty ale 4.27 mozna w miare dostać) i posmigasz sobie na takim dyfrze . i samemu sprawdzic ci ci sie podoba
Ostatnio zmieniony przez jackx 2008-11-01, 07:05, w caoci zmieniany 1 raz  

Lechu 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Gru 2007
Skd: Toruń
Wysany: 2008-11-02, 11:08   

Witam, ja u siebie mam taka kombinacje tj silnik m20b25 ze skrzynią i dyfrem od m20b25. Auto narazie jeszce nie poskladane, jednak zdążyłem si ejuz dowiedzieć ze skrzynia od b20 ma pierwsze 3 biegi krótsze no i dyfer tak samo, co będzie skutkowało lepszym przyspieszeniem i mniejszym vmax, tak jak pisze jackx,

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2008-11-02, 13:10   

Mam u siebie m20B27 połącznony ze skrzynią 4,27 , na miasto fajna sprawa bo się dobrze zbiera ale Vmax jest w granicach 170. No i oczywiście trzeba się namachać ale da się przyzwyczaić. :wink:

KwitoE30 

Doczy: 08 Wrz 2008
Skd: Głuchołazy
Wysany: 2008-11-02, 14:08   

ja mam w starej ecie 3.45 i nie narzekam, V-max kolo 200-210 (mam zawirusowanego kompa z tego co mi mowia inni :P i kreci sie wyzej) na miasto super sprawa,jeszcze lepsza do powolnego objazdu miasta :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: