przecież to wygląda jak z fabryki.
ja tylko tak skomentuje...
No dokładnie To jest nowa wersja E30 M3
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Jiiiii tam czym tu się jarac... Byle ciec z dobrym zestawem śrubokrętów upchnie ten silnik pod maskę E30. S62B50 BiTurbo to ja rozumiem http://s44.photobucket.co...eBeeMotorsport/
MAJSU miedzy tymi projektami jest zasadnicza roznica. Pierwsze dwa jezdza
Swoja doroga nie wazne ze silnik siedzi w m3 czy zwyklej e30, wazne ze ludzie juz ogarniaja podlaczenie i jest przyklad ze sie da Teraz nic tylko probowac Ciekawe kiedy u nas w kraju sie takie cos pojawi
_________________ Bylo:
E36 328 qpe '95
E30 325 m Tech II '89
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
Ktos wrzucal linka jak byla do sprzedania za 50 - 60 tys euro. Nie pamietam juz.
Nie m3 ale z s62 . Mocowanie dyfra jest mega. S62 od okolo 40 strony.
a czy ktos mi moze powiedziec co to za masa przewodów które było widac na zdjeciu od spodu?? chodzi o takie grube kolorowe, wyglada to jak by cos doczepili do silnika ale nie mam pojecia co to???
a czy ktos mi moze powiedziec co to za masa przewodów które było widac na zdjeciu od spodu?? chodzi o takie grube kolorowe, wyglada to jak by cos doczepili do silnika ale nie mam pojecia co to???
Jak sie dokladnie przyjzysz to widać ze wywalili miske olejową i zrobili zewnetrzną pompe oleju.dalej na fotach widać rurki podajace olej na wał itd.
Ta od limmet obstawiam na 100% ze na jakims SL wysterowana bo VANOS wykastrowany.
A zewnetrzna pompa oleju i sucha miska to chyba u nich norma w kazdym projekcie
Zreszta juz ja wrzucałem tutaj albo na innym konkurencyjnym forum