Wysłany: 2008-11-04, 09:35 [E30] pitersc ->> 325i sedan
...choruję na E30 od zawsze > na zawsze i w końcu po okrutnie długich poszukiwaniach jesteśmy razem z moją E30 325i 1987 - tak tak 87 rok a tu szeroka lampa - pierwszy wypust.
Samochód jest w stanie o jakim nawet nie marzyłem i nie ukrywam, że będę się starał aby trwało to wiecznie.
Fajerwerków w wyposażeniu nie ma, ale jest parę duperel, które cieszą:
jeżeli chodzi o mechanikę to samochód fabrykę opuścił jako m20b20, więc z tyłu mamy bębny oraz akumulator z pod machą, dyfer mała głowa 4.10 (idzie to niemiłosiernie) po drodze zostało wrzucone nowe serce czyli m20b25 i niedługo zajmę się resztą, czyli:
Tematy koneczne do ogarnięcia:
- wspomaganie > bez niego masakra
- wymiana przednich kierunków na ori pomarańcze
- wahacze z tarczami na tył bo teraz to o hamowaniu nie ma mowy
- bardziej cywilizowana kierownica bo m tech I (bez urazy) pasuje do wozu drabiniastego (mam na myśli spore rozmiary bo wizualnie mi się podoba)
- konserwacja antykorozyjna pod i nadwozia
- bankowo felgi BBS 15, te najbardziej standardowe z kapslami - nie znam ich nazwy
- obowiązkowo trzeba zejść na dół, nie mam kasy na gwint więc pewnie pójdzie cały zestaw Weitec 60/40 lub jak ktoś mnie namówi 60/60
- wynikające z powyższego: rozpórka przód + tył
- koniecznie chciałbym poprawić dźwięk fabrycznego układu wydechowego, ale jak wiadomo nie jest to sprawa łatwa (bez drutu) ani tania - najchętniej cały układ wydechowy łącznie z baranami Supersprinta
- z braku kasy (na seryjnie zeszperowany 4.10) na sezon zimowy prawdopodobnie dyfer zostanie zaspawany na amen > bez szpery to nie jazda
Tematy, które może, kiedyś...
- może bh a może nie, sam nie jestem jeszcze pewien (oczywiście wtedy całość w shadowline)
- analogicznie może nerki w czarny mat, ale ... sam nie wiem
- gwint teina
- osłona pod miche
- może progi i dokładki m tech II
- dół od superety
- BBS RS
- i może jak będę kiedyś bogaty to m54b30 ze wskazaniem na s54b32, ale póki co nie ogarniam b25 tak jak bym sobie tego życzył to raz, a dwa gang m20 jest najlepszy...
p.s. - oczywiście neonowe spryskiwacze i spojlery wycieraczek też są w planach
a teraz parę zdjęć
Ostatnio zmieniony przez center 2009-05-25, 15:56, w całości zmieniany 2 razy
Śliczna widać że igiełka Gratuluje pięknego zakupu
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA