witam.
właśnie ukończyłem swapa w mojej e30 i mam mały problem z moim M50B25,bo nierówno chodzi,tzn. faluja mu obroty raz przygasa a raz chodzi normalnie.
Co może być tego przyczyną?
Może to być wina lambdy? Jak to sprawdzić?
_________________ E30 316i Coupe m50...
E39 530d Touring
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-11-10, 12:21, w caoci zmieniany 3 razy
i wyczysć silniczek krokowy i sprawdz szczelnosć dolotu...ostatnio robilem m50 bo też falowaly obroty i winny okazał sie przewód gumowy łaczący krokowca z z przepustnicą-był caly popękany i silnik lapal lewe powietrze.
a co może by z przepływką?
w tym silniku krokowiec jest za przepustnicą? pod kolektorem?
bo jak pierwszy raz odpali łem auto to wogóle obroty falowały od zera do 3000 obrotów. po sprawdzałem wszystko i okazało sie ze wypioł sie ten gumowy przewód co jest za przepustnica pod kolektorem do czego on jest??? bo on mi tam całkiem luzno wchodzi moze to byc przyczyna?
E39 530d Touring
Witam
Podepne sie pod temat mam pytanie odnosnie silnika m50 2.5 przedwczoraj mialem odcinke przy 6500 czyli w normie, wczoraj odcinka byla juz przy 6000 a dzisiaj zeszla ponizej 6tys a pozniej wrocila na 6tys - czy ktos wie co moze byc powodem ? w baku 20l paliwa... wiec to odpada
i wyczysć silniczek krokowy i sprawdz szczelnosć dolotu...ostatnio robilem m50 bo też falowaly obroty i winny okazał sie przewód gumowy łaczący krokowca z z przepustnicą-był caly popękany i silnik lapal lewe powietrze.
zrobiłem jak kolega kazał i jak narazie wszystko jest ok dzieki za pomoc
E39 530d Touring