BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
rozwaliłem miche olejową w M40
Autor Wiadomo
duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-25, 21:08   rozwaliłem miche olejową w M40

witam - jak w temacie - co powinienem zrobić - spawać, kleić, czy wymienić - jeszcze nie wiem jakie są uszkodzenia, bo stało się to po ciemku - olej nie cieknie ciurkiem, ale kapie w widoczny sposób (do rana go nie będzie.... i dobrze, bo jest już czarny :wink: )

co byście poradzili - jeśli kleić, to czym, a jeśli spawać, to gdzie (chodzi mi o okolice warszawy... w stronę otwocka)
Ostatnio zmieniony przez duchPW 2005-01-25, 21:10, w caoci zmieniany 1 raz  

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-01-25, 21:10   

Domyslam sie, ze micha jest alu wiec proponuje spawanie w jakims warsztacie zajmujacym sie regeneracja felg alu. Aczkiolwiek osobiscie to bym poszukal uzywki. Nie lubie takich napraw jak klejenie, spawanie itp.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-25, 21:50   

no i tak pewnie zrobię, ale póki co muszę zrobić jakąś prowizorkę, która jednak nie rozpadnie się - dlatego chcę przedewszystkim skleić, ale nie wiem jaki klej byłby tu najlepszy - słyszałem kiedyś, że distal jest oki - czy to prawda?

mer
[Usunity]

Wysany: 2005-01-25, 22:07   

Niedawno miałem to samo.Zaspawasz bez problemu, ale jeśli chcesz narazie używać autko to ja zakleiłem poxiliną i problem odwiedzin w warsztacie można przesunąć o jakiś czas

lukasz
[Usunity]

Wysany: 2005-01-25, 22:55   

ja mialem podobny problem tylkoz ta roznica ze juz kupilem z peknieta micha.Zdziwilem sie czemu ubywa mi taak szybko oleju :cry: patrze a tam takie male pekniecie na misce i kapie olej. Na po0czatku pokleilem to jakims klejem o nazwie Magnum Stal .przyznam dobry , ale nie na otwarte przestrzenie. Dosc szybko odpadl, widocznie gdzies lekko przerysowalem miska. Doszlem do wniosku ze lepiej pospawac.I udalo sie kosztowalo mnie 30 zl a jezdze tak juz ponad 1 rok i niema problemow zadnych. Takze radze ci pospawaj sobie i bedzie cool :twisted: :twisted: POZDRO

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-01-25, 23:15   

pioter_w widze kolego ze chcesz kogos na mine wsadzic sprzedajesz auto i ci sie niechce pospawac nawt michy tylko chcesz byle jak zakleic zeby bylo na troche tak sie nie robi kolego.no chyba ze powiesz o tym przyszlemu wlascicelowi mam taka nadzieje albo ja naprawisz do tego czasu pozdro :twisted:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-25, 23:18   

witam
miałem to samo - pęknięta micha w mojej e28, z pospawaniem nie ma problemu - 2 lata temu zapłaciłem 16 zł ale...
żeby samemu wyjąć michę należy odkręcić jedną łapę silnika (od strony filtra powietrza lepiej) podnośnikiem podnieśc trochę - ominąć drążki i te inne i dopiero demontować a później montować michę micha ma 690mm długości!!! :)
Ja miałem ten niefart, że zerwałem gwint pod jedną śrubą i zaczęła mi trochę ciec ale może Ci się uda zrobić to normalnie.
powodzenia i pozdrawiam!!!! :)
e28 rules :)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-26, 00:33   

pudzian napisa/a:
pioter_w widze kolego ze chcesz kogos na mine wsadzic sprzedajesz auto i ci sie niechce pospawac nawt michy tylko chcesz byle jak zakleic zeby bylo na troche tak sie nie robi kolego.no chyba ze powiesz o tym przyszlemu wlascicelowi mam taka nadzieje albo ja naprawisz do tego czasu pozdro :twisted:

dzięki za lekcję moralności, ale wolałbym żebyś podskoczył na parking, na którym zostawiłem brykę i zabrał mnie z tamtąd lawetą do jakiegoś przytulnego garażu, gdzie dalej to już sobie sam poradzę, ewentualnie jako najsilniejszy człowiek świata może dasz radę bez lawety.... ja niestety musze do garażu jakoś dojechać, a z pękniętą michą i bez oleju..... no poprostu sobie tego nie wyobrażam.... ale nie znasz mnie więc rozumiem, że to taki ciężki dowcip z twojej strony
pozdr

co chciałem wiem, po zaklejeniu jadę go Boba.... który zawsze ratuje mnie z opresji.... i będę działać pod dachem 8) - dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi.

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-01-26, 12:31   

Witam w klubie. Rada od doswiadczonego niestety kolegi :D Spuść ojel, wyczyść peknięcie benzyna ekstrakcyjną, i zaklej to poxilina (wiem że to śmieszne i nie wzbudzające zaufania) - naprawde działa !! !!!!!! Gwarantuje Ci ze jeżeli peknięcie nie jest gigantyczne, a jeśli tylko kapie, to nie jest. A w tym czasie rozejrzysz sie za nowa, lub znajdziesz spawacza, który za kilkadziesiąt złotych Ci to pospawa (służe pomoca, jest taki spawacz na Grochowie. Pozdro !

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-01-26, 19:37   

Ach te pękające miski w M40 :cry:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-27, 15:40   

Ja rozwalilem wczoraj miche na studzience wezwalem policje i spisalem protokul poszlem z tym papierem do drog i maja rozpatrzyc na policji powiedzieli ze to wina drog a oni cos kreca i mam pytanko czy podejdzie misa z e-30 2700cm3 do e-30 2000cm3.pozdro Dziadzia

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-01-27, 16:02   

Podejdzie ta miska z ety do 2.0.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-27, 18:40   

Dzieki baur.To jade kupic narka

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych