Wysany: 2008-11-17, 17:28 OBC I w miejsce Zegarka Analogowego [ E30 ]
Wszędzie szukałem, i nie mogłem znaleźć
Czy ze wtyczko od zegarka analogowego kable trzeba przepiąć do wtyczki od obc I ? gdzie się wpina żółtą wtyczkę? jak się prowadzi czujnik temperatury z kabiny do wlotu powietrza na tarcze hamulcowe? Ogółem bardzo bym prosił jak schemacik co i jak aby podłączyć, mam całą wiązkę z gongiem, czujnikiem.
To przecież proste i pewnie było . . . żółta wtyczka do zegarów od tyłu ( ciężko bedzie bez wyciągania).
czujnik przeprowadź tam gdzie Ci wygodniej, szczerze to nie wiem którędy - masz rozumiem wlot z miejscem na czujnik - jak nie to dziurke zrobisz i bedzie ok ; ja mam zamontowany w kabinie, bo mi sie nie chciało ciągnąć kabla:) a w drugiej e30 w obudowie filtra powietrza - tak, żeby widzieć jaką ma temp powietrza które wpada do silnika
Niestety nie wiem czy jest jakieś specjalne miejsce na gong - jest wystarczająco głośny, więc można go zamocować wedle upodobań.
ps. ściągnij najlepiej ten przedni panelik z obc, i porządnie go umyj, tak samo wyświetlacz - ja "wyprałem" go w wodzie z mydłem, napisy oczywiscie sie nie zmyły; poprzedni jego właściciel chyba był brudasem . . .
Ostatnio zmieniony przez Mauser 2008-11-17, 19:07, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2008-11-17, 23:55
Nie, od zegarka kabelki chowasz gdzieś pod deską. Wystarczy ori wiązka od OBC I. Miejsce na czujnik temp jest w tunelu chłodzenia tarczy od strony kierowcy.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
wczoraj wszystko podłączyłem, i nie ma żadnej reakcji. Wcześniej musiałem 2 piny w żółtej wtyczce wpiąć, ale patrzyłem na post forumowicza, który napisał jaki kabelek do którego wejścia pinu i chyb a dobrze podłączyłem.
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2008-11-19, 16:45
A dlaczego musiałeś tam wpinać dwa piny? Jesteś pewny że to obc w ogóle działało?
Jak pisałem, wystarczy oryginalna wiązka od obc I, zieloną wtyczke wpinasz do obc, żółtą to licznika, czarną do gongu a białą do przewodów od czujnika temp.
No chyba że wiązkę miałeś uszkodzoną...
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
A dlaczego musiałeś tam wpinać dwa piny? Jesteś pewny że to obc w ogóle działało?
Jak pisałem, wystarczy oryginalna wiązka od obc I, zieloną wtyczke wpinasz do obc, żółtą to licznika, czarną do gongu a białą do przewodów od czujnika temp.
No chyba że wiązkę miałeś uszkodzoną...
Działało na 100% bo to moje byłe OBC Kupiłem je od Jędrysa a potem jeszcze sprawdzałem u kolegi w jego trójce. Sądzę że problem musi leżec we wtyczce tzn złym podłączeniu poszczególnych pinów albo może któryś nie kontaktuje.
Ja działałem z tym schematem może pomoże.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2008-11-19, 17:54, w caoci zmieniany 1 raz
może pin nie kontaktuje, bo co jakiś czas wyświetlała się godzina i gasła i tak w kółko, w weekend ogarnę jeszcze raz tą żółta wtyczkę i wszystko się okaże.
więc tak głównym problemem nie działania OBC był ułamany pin nr2 który nie stykał. Został on dorobiony, komputerek zaczął działać ALE ... mam kolejny problem z którym może ktoś już się spotkał ...
Mianowicie, gdy ustawię datę i godzinę wszystko gra do czasu kiedy, nie wyjmę kluczyka ze stacyjki ( 1 pozycja kluczyka ).
Podejrzewam że może być coś ze światłami, gdyż na komputerku wyświetla się Temperatura i wyłączę światła to automatycznie pokazuje się godzina.
Nie wiem co się dzieje, a za każdym razem gdy wsiadam do samochodu to nie chce mi się ustawiać daty i godziny. Może jesteście w stanie mi coś doradzić?