Witam was Mam takie pytanko!!! Mam do kupienia motor 2.3 k-jet. Tylko motor mam wode w bloku:(, odpala i na chodzie. Mam pytanko czy to bedzie peknieta głowica, a jeslinie to co???? Acha silnik m20b23. Pozdrawiam
_________________ BMW e21 316-1.8i sprzedane
e30 325i-cabrio z parapetem
Mozna sprobowac mierzac cisnienie na cylindrach wtedy zorietujesz sie na ktorym gazr puscila uszczelka lub w ktorym miejscu pekla glowica lub blok. Nie znam spsobu w 100% wykluczjacego poszczegulne elemety.
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
No ale silnik by musią być rozgrzany zebuy to zmierzyć. A wtedy jak bym nalał na nowo oleju czystego to sie znowu wymiesz z wodą. A jaka powinna być kompresja zeby popwiedzieć ze na tym cylindrze jest przeciek czy peknieta głowic?? Bo akurta do miezrenia cisnienia na cylindrach aparat mam:)
_________________ BMW e21 316-1.8i sprzedane
e30 325i-cabrio z parapetem
Niepametam jakie powinno byc cisnienie ale na forum to gdzies pewnie jest poszukaj. Najpewniejszy sposub to zciagnac glowe i oblukac uszczelke jesli jest dmuchnieta to wymienic i ogien
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
to niewazne jakie cisnienie.... najwazniejsze jest to aby bylo po rowno na kazdym cylindrze.... jesli na jednym wyjdzie sporo mniej to ten jest walniety a wtedy trzeba zdjac i tak glowice.... ale lepiej zmierzyc zeby bylo wiadomo gdzie szukac... cisnienie w okolicach 10 to jeszcze nie tragedia.... najlepiej by bylo 12-13.... ale jak bedzie po 9 na kazdym i rowno na wszystkich to tez dobrze...