Wysany: 2008-11-23, 05:12 Poliruetany...Powerflex kontra Olkusz lub cos innego...
Witam!
Pomyślałem, że czas zrobić małe rozeznanie wśród forumowiczy na temat poliruetanowych elementów zawieszenia w naszych BMW. Wiem, że są wśród nas zwolennicy tylko i wyłącznie Powerflexa ale jest też parę osób mających mocne auta z ww elementami z Olkusza i byc może jeszcze jakichś innych firm...
Proszę o opinie jak sie sprawują, stosunek ceny do jakośći i wytrzymałości, zachowanie na drodze, itp.
Co polecacie a czego nie?
tez jestem ciekaw opini bo niebawem bede kupowal zestaw na cale zawieszenie ,a nie chcial bym przeplacic . Zapodajcie jak mozecie ile taki zestaw moze kosztowac pod zawieszenie z e30 325, do tego poduszki silnika ,skrzyni i dyfra (oraz nie wiem czy robia-lacznik elastyczny walu)...
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
Dzwoniłem do gościa, który zajmuje sie sprzedażą poliruetanów z Olkusza jakiś czas temu, można sie spokojnie z nim dogadać. Jak bierzesz zestaw lub więcej rzeczy to też potrafi zjechać z ceny. Kwestia indywidualnego podejścia do klienta
Tel. do niego jakby ktoś chciał...5000 012 552
Ja jak na razie założyłem tylko tuleje przednich wahaczy a centryczne PowerFlexa i jest ok, poprawiło się zachowanie układu kierowniczego , nic nie trzeszczy ani nie puka, jest ok.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
ja mam juz deutera w drugim aucie, jestem zadowolony
z jakosci oraz ceny
ostatni zalozylem do auta ktorym poruszam sie na codzien i poli rowniez zdaje egzamin
Tez kontaktowałem się z firmą z olkusza, dowiedziałem sie że mogą też przerobić łączniki stabilizatorów. Nie ingerują w sworzeń w łączniku ale gumową tuleję wymienią na poliuretan. Trzeba im tylko wysłać łączniki. Koszt 45 zł/szt. Czy sądzicie że warto?
Tez kontaktowałem się z firmą z olkusza, dowiedziałem sie że mogą też przerobić łączniki stabilizatorów. Nie ingerują w sworzeń w łączniku ale gumową tuleję wymienią na poliuretan. Trzeba im tylko wysłać łączniki. Koszt 45 zł/szt. Czy sądzicie że warto?
Jeśli chcesz mieć sztywno to jasne, że warto moim zdaniem
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
ma ktos pod reka wymiary poduszek silnika i szkrzyni manual do m20
bo zamowilem komplet w Olkuszu...ale chca wymiary (wysokosci chyba) tych elementow...
Jeśli chcesz mieć sztywno to jasne, że warto moim zdaniem
Sosen, to ma być auto do jazdy na co dzień - chciałbym osiągnąć lepsze prowadzenie i lepszą reakcję na ruchy fajerą także zastanawiam się co oprócz tych łączników ewentualnie wymienić żeby nie było betonu a zarazem osiągnąć zamierzony efekt.
zakladaj przekladnie z e36, powymieniaj wszytkie tuleje i swoznie na nowe (dobrych firm) i bedzie gitara . Jesli nie ma byc twardo, to moim zdaniem takie wyjscie najlepsze by bylo (do tego tuleje wachacza acentryczne z e36 lub e30 m3). pozdro
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
A co myślicie o zestawie; acentryki na przód (gumowe), do tego poliuretanowe "gumy" trzymające stabilizator przedni oraz tylny, i poliuretanowe tuleje wachaczy, reszta ori gumowe???
_________________ Forum motoryzacyjne Regionu Północno-Wschodniego
www.MOTONE.PL
zakladaj przekladnie z e36, powymieniaj wszytkie tuleje i swoznie na nowe (dobrych firm) i bedzie gitara . Jesli nie ma byc twardo, to moim zdaniem takie wyjscie najlepsze by bylo (do tego tuleje wachacza acentryczne z e36 lub e30 m3). pozdro
Tuleje wahaczy pełne acentryczne z m3 już mam, nad maglownicą z e36 się właśnie zastanawiam bo i tak moja obecna już niedługo kwalifikować się będzie do wymiany tylko że to już koszta spore, zdecyduje się też pewnie na gumy i łączniki stabilizatorów z poliuretanu, a co do reszty gumowo metalowych elementów to właśnie nie wiem czy jak wszystko wymienie na poliuretany to czy auto nadawało się będzie jeszcze do jazdy po naszych pięknych drogach