BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Cieknie paliwo, M42 e36
Autor Wiadomo
Squad 

Doczy: 20 Maj 2008
Skd: Warsaw
Wysany: 2008-12-07, 23:46   Cieknie paliwo, M42 e36

Cieknie paliwko w moim kebabie. Cieknie na wysokości łączenia bloku ze skrzynią, jak by z pod kolektora dolotowego. Co ciekawe, cieknie tylko gdy auto wyłączę i odstoi. Wtedy leci nie powiem że dużo, ale tak że widac delikatną stróżkę oraz blok jest mokry, gdy przejadę około 5-8 km i silnik już złapie 90 stopni,przestaje, silnik już jest suchy (wyparowuje to co wyciekło) i nie leci na nowo, nawet po przygazowaniu. Czemu nie leci po rozgrzaniu silnika, i jezeli leci z tamtych ciężko dostępnych okolic to mogą być okolice wtrsyków, czyli nie wiem, może z powrotu leci? Jeżeli wezmę się za to to chyba będę musiał zwalać kolektor dolotowy, w tej kwestii jakieś za bądź przeciw? Czy muszę nowe jakies uszczelki ładować Itd?? Dzięki z góry za pomoc. :beer:
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

frantic 

Pomg: 8 razy
Doczy: 11 Gru 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2008-12-08, 00:02   

witaj, u mnie w M42 (E30) wyciek paliwa miałem z rurki między filtrem paliwa a listwą wtryskową (listwa ma metalowy krócic i metalowym króćcem idzie paliwo od filtra, między nimi jest kawałek rurki gumowej i ona pekła), ciekło na rozrusznik i odparowywało, rurka z której ciekło była u mnie pod kolektorem dolotowym, nie było dużo roboty z jej wymianą

Squad 

Wysany: 2008-12-08, 08:37   

chyba mam dokładnie to samo, widzę te metalowe krućce i one właśnie są mokre, ale ten gumowej rurki nie widzę patrząc od góry silnika, jutro wlece na kanał i lookne od dołu, a powiedz czy zwalałeś kolektor?
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

Wanat 

Doczy: 21 Lut 2007
Skd: CK
Wysany: 2008-12-08, 18:05   

Bez zdejmowania się nie dostaniesz. Od razu mówie, że demontaż kolektora jest łatwy, co do uszczelki-jest jedna przy łączeniu dołu kolektora z górą, jeżeli nie będzie zniszczona to spokojnie możesz zakładać ponownie, w przeciwnym wypadku zakup nowej w ASO-10zł, Elring. Pozdrawiam :)

frantic 

Doczy: 11 Gru 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2008-12-08, 21:06   

można powiedzieć że zdjąłem kolektor, nie byłem w stanie zdemontować przepustnicy, w czymś mi to pamiętam przeszkadzało, więc odkręciłem nakrętki kolektora i podniosłem go do góry na ile rurki i wężyki go trzymały i obróciłem o 90 stopni robiąc sobie pełny dostęp do w.w. rurek

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-12-09, 08:28   

Ja za to zrobiłem odwrotnie, odkręciłem przepustnicę, długi śrubokręt i zwinne ręce :) i sie udało.. tak samo ciekło w tym samym miejscu.

Squad 

Wysany: 2008-12-09, 10:15   

no dobra, dzięki, od jutra zaczynam walkę. :spoko: :beer:
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw