Witam. Mam problem ze skrzynia Bmw e46 328. Problem jest nastepujacy: skrzynia chodzi idealnie nie ma z nia problemów jest problem z gałka. Np. rano jak jade albo nawet jak stoi samochod po przesunieciu galki na "5" bieg nie chce odskoczyc na srodek.
Recznie bez uzycia duzej sily mozna ja cofnac. Gdy samochód sie rozgrzeje wszystko jest ok. Wyciekow ze skrzyni nie widac, olej jest nowy (kupiony w ASO w BMW). Pozdrawiam moze ktos sie spotkal z takim problemem. Moze to jest truskawka jakis moze cos powazniejszego. czekam na info.
napewno gałka niechce nic wruzyc napewno dobry olej wlali czy wlałes widzialem takie cos 5 tak sie piekał po 200km jazdy nawet juz po 100 potem sie zapiekło na cacy jak jestes pewien ze gała to wodzidło tam sa palstikowe pierscieniea.
stan olejeu wlewany pompom pomiarowom czy srubom przelewoom jak u pana juzka
_________________ ogar 205 klub polska
Ostatnio zmieniony przez IPLO 2008-12-07, 18:20, w caoci zmieniany 1 raz
no ja tez i tak sie skonczyło ze dali jakies badziewie . potem dałem sobie spokuj z ASO . to wkoncu skrzynia czy meechanizm zostaje . dali ATF czy MTF?
_________________ ogar 205 klub polska
Ostatnio zmieniony przez IPLO 2008-12-08, 08:23, w caoci zmieniany 1 raz
MTF dali...
tylko z galka jest problem ze nie wraca na srodek jak z piatki wyrzucasz.a jaki olej kupiles i gdzie do tego iplo albo jak sobie z tym poradziles??