Od dłuższego czasu zastanawiam się co zrobić z moimi przewodami zapłonowymi. Nie dość że są stare (pewnie z fabryki) to jeden był przetarty więc go skróciłem gdzieś o połowę. Jak wiadomo przewody w m42 są bardzo długie, 3 mają chyba ponad metr długości, czwarty jest kawałek krótszy. Jak również wiadomo przewody WN do m42 są kosmicznie drogie. W ASO komplet kosztuje ponad 700 zł, w Intercarsie Beru ponad 600 NGK ponad 500 zł. Tańszych zamienników NI MA.
Moje pytanie brzmi czy dało by radę kupić same przewody (bez fajek) na metry i podmienić je zostawiając stare fajki? Czy takie coś zdało by egzamin?
Od dłuższego czasu zastanawiam się co zrobić z moimi przewodami zapłonowymi. Nie dość że są stare (pewnie z fabryki) to jeden był przetarty więc go skróciłem gdzieś o połowę. Jak wiadomo przewody w m42 są bardzo długie, 3 mają chyba ponad metr długości, czwarty jest kawałek krótszy. Jak również wiadomo przewody WN do m42 są kosmicznie drogie. W ASO komplet kosztuje ponad 700 zł, w Intercarsie Beru ponad 600 NGK ponad 500 zł. Tańszych zamienników NI MA.
Moje pytanie brzmi czy dało by radę kupić same przewody (bez fajek) na metry i podmienić je zostawiając stare fajki? Czy takie coś zdało by egzamin?
A nie lepiej poszukać kogoś ze zniżkami w IC albo innym sklepie ? Mogę sprawdzić po ile by były te NGK`i może poniżej 400zł by się je dało załatwić. Można zrobić to z przewodów na metry ale to raczej marne rozwiązanie.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-12-21, 19:45
Kiedyś w Wawie była jakaś firma elektroniczna, w której była możliwość zamówienia przewodów zapłonowych i to podobno niezłej jakości. Za kable do M20 usłyszałem coś ok 250 zł.
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-12-21, 19:58
Jakością na pewno nie biją na głowę ale moim zdaniem będą lepsze niż wszelakiej maści Janmory, Kagery itp.
Przejrze kompa to może uda mi się znależć tą firmę w Wawie.
mogłem kupić w BHMD przewody firmy TESLA , podono robia na pierszy montaz VW cena cos ok 300zł oczywiście po znizkach a najdrożej o jakich słyszałem to chapiony za 1200zł
ja za ngk do m30 płaciłem coś 350zł
nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł robić taką rzeźbę, lepiej poodkładaj i kup porządne, albo zażycz sobie na święta kasę a nie prezenty i już
co nówki to nówki
półśrodki skutkują ćwierć rezultatami jak to ktoś pięknie napisał
Cypisek, bierz te BREMI , za taie pieniądze to jest lux okazja , a najlepsze jest to ze kuując bremi nie dostajesz samych przewodów tylko cay komplet razem z plastikiem co wchodzi w pokrywe zaworów
Pomg: 9 razy Doczy: 05 Mar 2008 Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-12-23, 12:56
za 345zł nei wachałbym się...sam mam do wymiany kable ale narazie inne priorytety w aucie, nie dają spać po nocach , póki dysko błysko pod machą nie ma trza jeździc
nie wiem w jakim stanie wy macie swoje przewody ale ja wiem że moje dwa sa nie zle popekane i trzeba wjechac w bardzo głeboka kałuże to wtedy auto chodzi nie teges inaczej nie ma mowy o żadnych strzałach i innych pierdołach nawet jak pada deszcz i jest wilgotno
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Moje przewody nie są takie tragiczne, sęk w tym że jeden nie jest oryginalny, był przetarty. Skróciłem go i teraz nie mogę tego wszystkiego do kupy złożyć, strasznie mnie to irytuje
http://www.medbryt.com.pl/index.php?id_dzialu=9 zapłacisz pewnie około 200zł, rok gwarancji, zakładałem takie do m10 1,8L i chodzą bez żadnych strzałów i innych ekscesów ponad 3 lata, może warto to rozważyć? Podejrzewam, że zrobiliby też na twoich fajkach
Ostatnio zmieniony przez Jakub316 2008-12-24, 21:58, w caoci zmieniany 1 raz