Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Skąd: Tarczyn , Warszawa
Wysłany: 2008-12-28, 23:27 m52b28 Coś się skopało i odcina przy 5tys
Jak w temacie coś mi się skopało i niewiem. Ocina na kazdym biegu tak samo.
Pojade na komputer ale dopiero po nowym roku ale może da radę samemu coś zdjagnozować albo to naprawić
Ostatnio zmieniony przez Elwis328 2008-12-28, 23:29, w całości zmieniany 1 raz
Odgrzewam kotleta, mam identyczny problem. W moim compacie po przekładne z 1,6 na m52b28 nie podłączono do kompa sygnału prędkości i auto odcina przy ok 5500. Jak wiadomo compact na zawieszenie od e30, czy można wykorzystać ten czujnik z dyferencjału do kompa? Gdzie przewód od sygnału z dyfra ma koniec i gdzie podłączyć go do kompa z e39? Niestety, ale na tą chwilę jestem dość zielony co do elektryki w tym aucie, dopiero się jej "uczę" i dlatego szukam odpowiedzi wprost .
Wysłany: 2011-02-12, 00:18
mozesz pociagnać kabel albo bezposrednio z czujnika w dyfrze(ale to bez sensu) albo od zegarow,czarna kosta po lewej stronie,kabel brazowo-czerwony.
I ten kabel ciagniesz do kompa.ktory pin w wtyce kompa to nie wiem.w kazdym razie powinien byc też koloru brazowo-czerwonego(na pewno bedzie kilka takich).W zlonczu silnik-buda w e36 to pin.9 ale w wiazce od e39 to nie wiem.