Jak jest już wyjeta z auta to ciężko jest ją sprawdzić! Można sprawdzić luzy na szalce od wału i od półosiek. Można też odkręcić dekiel i zobaczyć jak środek wygląda. W jakim stanie jest olej bo to też może dużo powiedzieć.
_________________ E30 316i Coupe m50...
E39 530d Touring
to ja się podepnę mam dyfer ze szperą ale troche wyje, myślałem żeby dolać jakiegoś ceramizera. i w związku z tym mam pytanie- czy to coś pomoże i czy szpery nie trafi przez to szlag
A ja mam pytanie bo jeszcze w to miejsce nie zaglądałem.Czy łatwo wymienić olej i jaki.Czy jest śruba spustowa i wlewu czy tylko dekiel??? MOja troszke szumi jak powoli się na 1 jedzie i delikatnie dodaje i ujmuje gazu
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
Czy jest śruba spustowa i wlewu czy tylko dekiel???
Jest śruba spustowa i jest śruba przez którą trzeba wlać olej - najpierw spuszczasz przez spustową a potem zalewasz przez tą drugą aż zacznie wyciekać. (oczywiście zakręcając wcześniej spustową )
Cena 1000zł za szperę 4.10 to dobra cena? Człowiek który ją sprzedaję mówi że jest w stanie idealnym...
Zależy do jakiego auta - 4.10 to zapewne "mała głowa" więc do silników R6 wzwyż się nie nadaje czyli z takiego punktu widzenia dla posiadacza auta z silnikiem jw. za wysoka. Generalnie szpera w dobrym stanie to teraz towar deficytowy - ja za swoją - 3.91 do e30 325i dałem 800 zł i uważam że była to bardzo dobra cena bo to właśnie jedno z przełożeń które do m20b25 pasuje - teraz chodzą po 1000-1200.
Potrzebuje tej szpery do IS'a więc raczej będzie dobry Jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak rozróżnić małą głowę od dużej
W małej głowie korki spustowe są na ukos, a w duzej glowie jeden pod drugim. Jeszcze na małej głowie flansze bardziej wystają, a na duzej mniej z uwagi, że głowa jest większa
P.S.
Mam do sprzedania szpere 4.10 25% info na pw