Pomg: 3 razy Doczy: 07 Maj 2007 Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-12-28, 01:10 soczewki
Witam. Czy może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak mam wyczyścić soczewki i odblaśniki bo moje lampy już prawie wcale nie swiecą. I czy to trzeba rozkleić lampe
Ja u siebie w e34 wyjmowalem soczewki z odbłysnikiem bez demontarzu lamp z ramkami wystarczyl odpowiedni krzyzak do odkrecenia trzech srubek ale w e30 prosciej jest wyciagnac cala lampe z ramka...
Ostatnio zmieniony przez Yabi 2008-12-28, 01:25, w caoci zmieniany 1 raz
Hella ma liche lampy bo odblysnik jest plastikowy wypala sie i matowieje a przy czyszczeniu wyciera sie wszystko. Bosch jest metalowy i duzo lepiej swieci...
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
Witam miałem ten sam problem najlepszym rozwiązaniem jest zakup nowych wkładów po 135zł za sztuke ja kupiłem na próbe jedna sztuke i kolo powiedział zebym kupił od razu dwie bo i tak wróce. Miał racje wróciłem!! różnica była kolosalna!!!
u mnie lewa świeciła dobrze a prawa wogóle po wymiania na nową prawej później miałem wrażenie że lewa wcale nie świeci. Koszt jest nie duży a efekt rewelacyjny
nie kombinuj z naprawą starych kup nowe
pozdrawiam KOKO
Też muszę się za to zabrać, u mnie już ksenony słabo świecą, nawet nie chce myśleć jak by świeciła zwykła żarówka. Myślę tylko że od razu bym zrobił blackhelle.
Wkłady wyczaił mój braciak gdzies w nadarzynie koło wawy na pudełku są oznaczenia hella i na wkładach miałem naklejki hella jutro zorganizuje dokładne namiary i podam wam
naprawde warto zakupić nowe tylko nie popełniajcie mojego błedu i od razu kupcie dwie!!
to ja odpowiem za koko
kupil z soczewkami, koles kiedys wystawial wklady na allegro nawet wklejalem linka kiedys, ale aukcji juz kika miesiecy nie widzialem, a swoja droga bardzo polecam taka wymiane efekt jest rewelacyjny
Dokładnie tak jak napisał WRONA
Kupiłem NOWE wkłady wraz z soczewkami po 135zł za sztuke plus NOWE szkła po 20 zł za sztuke
namiary na sklep
tel 022-7161000
Raszyn koło Warszawy
Al. Krakowska 80
Ja oddawałem do takiej regeneracji, gość skasował 100zł za 2 sztuki, pomogło na 3 miesiące. Ten plastik po prostu już był stary i nie pomogło nałożenie nowej powłoki bo mimo żarówek 55W po 3 miesiącach można było ich świecenie porównać do tego sprzed "zabiegu". Nie polecam żadnych kombinacji typu regeneracja, naprawa i inne. Tylko wymiana tych elementów na nowe.
Wyobraź sobie ciemną deszczową ( lub śnieżną ) noc, E30 na wypalonych wkładach od soczewek, krętą ruchliwą drogę, intensywnie uczęszczaną przez pieszych, wiadomo że trzeba jechać wolniej niż polonezem ( nikogo nie urażając) bo nie widać po prostu nic.
Pozdrawiam i zróbcie sobie prezent na Nowy Rok w postaci wkładów.