BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wiatrak trze o chłodnice
Autor Wiadomo
maciek e30 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Gru 2006
Skd: WAWA
Wysany: 2008-12-31, 19:56   Wiatrak trze o chłodnice

Witam wszystkich, od jakiegoś czasu mam problem z wiatrakiem wgryzajacym sie w chlodnice. dzieje się tak, że nawet na postoju jak wkrecam auto powyżej 4000 obrotów lapie mi chlodnice, ale tylko od góry między wiatrakiem a chłodnicą jest jakies 2,5 cm zalatwiło mi tak dwie chlodnice i nie mam pojecia co to jest.. pompa nowa i visco, poduchy ok

Ostatnio zmieniony przez maciek e30 2008-12-31, 19:59, w caoci zmieniany 1 raz  

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Pomg: 14 razy
Doczy: 10 Sty 2006
Skd: o/Poznań
Wysany: 2008-12-31, 22:52   Re: Wiatrak trze o chłodnice

maciek e30 napisa/a:
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu mam problem z wiatrakiem wgryzajacym sie w chlodnice. dzieje się tak, że nawet na postoju jak wkrecam auto powyżej 4000 obrotów lapie mi chlodnice, ale tylko od góry między wiatrakiem a chłodnicą jest jakies 2,5 cm zalatwiło mi tak dwie chlodnice i nie mam pojecia co to jest.. pompa nowa i visco, poduchy ok

sprawdź czy poduchy pod silnikiem są całe :wink: miałem podobnie w cabrio, okazało się ze zerwały się poduszki i silnik się przemieścił 2 cm w prawy przód i wiatrak się zapierał o chłodnice i czasem się blokował

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2009-01-01, 01:59   

mialem podobmu problem gdy sie powiesiem swoim autem w bramie :lol: :lol: cofajac przesunołem silnik na poduszkach do przodu i mi rozwalilo chlodnice.tez sie dziwiłem ze jest 2cm przerwy i jakim cuedm wiarak dotknąl chłodnicy ale przypomniało i sie cofanie w bramie na ktorej wisialem i sprawa jasna.u mnie na szczescie skonczyło sie na wymianie chlodnice bo poduszki jakos ocalały i wymienie je dopiero na wiosne :D

sprawdz jeszcze reka czy czasem wiatrak nie wychodzi z lożyska

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2009-01-01, 11:40   

napisał że poduchy są ok. może chłodnica jest inna założona, albo przesunięta do tyłu sprawdź to

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Pomg: 14 razy
Doczy: 10 Sty 2006
Skd: o/Poznań
Wysany: 2009-01-01, 11:47   

heheee..... mi też się wydawało że poduchy są OK.... ale dopiero po kolejnych oględzinach wyszło ze tak nie jest :wink:

[ Dodano: 2009-01-01, 11:00 ]
zresztą ludzie, na chłopski rozum jeżeli wiatrak trze o chłodnice to powód może byc tylko jeden.. silnik zmienił swoją pozycje względem chłodnicy lub na odwrót :mg: ... moze gdzieś nasz kolega przydzwonił :lol:

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

maciek e30 

Doczy: 26 Gru 2006
Skd: WAWA
Wysany: 2009-01-01, 13:56   

Obciera tylko powyżej 4000 tys obr, jak krece silnik nawet na postoju obciera, tez myslalem że to poduchy, ale tak sobie dzis pomyslałem że zaczelo sie to mniej wiecej po wymianie visco. kolega powiedzial żebym sprawdził wiatrak, bo po tylu latach jak sie rozgrzeje, to łopatki robią się giętkie i nowe visko jest sztywniejsze wiatrak ma większe obroty i przy wkrecaniu do 4,5 tys obr łopatki moga sie wyginać do przodu

kavka 

Doczy: 04 Mar 2007
Skd: Jaworzno
Wysany: 2009-01-01, 14:51   

Jeśli trze powyżej 4000 to napewno będzie visco walnięte i sie wysuwa do przodu ... Innej możliwości nie widze choć tak jak Barabus napisał poduszki mogą być walnięte mimo żę wszystko jest ok ... Mi kiedyś w dieslu pękła jedna łapa i silnik leżał na przekładni i jak chciałem oryginalny wentylator założyć to haczył o alternator i obudowe :wink: Ale to było ewidentne pęknięcie , więc polecam dokładne obejrzenie wszystkiego a przede wszystkim visca :wink:

Jaworzno LanS SQUAD :D

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2009-01-01, 15:09   

maciek e30 napisa/a:
kolega powiedzial żebym sprawdził wiatrak, bo po tylu latach jak sie rozgrzeje, to łopatki robią się giętkie i nowe visko jest sztywniejsze wiatrak ma większe obroty i przy wkrecaniu do 4,5 tys obr łopatki moga sie wyginać do przodu

jest dokładnie tak jak piszesz, łopatki mogą się robić miękkie od temperatury, wygina je do przodu i trą o chłodnicę.

kumpel też l miał tak kiedyś w e30

ja bym najpierw podmienił visco na inne na próbę, 3 minuty roboty

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: