I jeszcze jedna sprawa, żeby to mialo ręce i nogi myśle o delkiatnym obniżeniu, szczególnie przodu bo auto jest na seryjnym zawieszeniu i wysoko stoi.
Myślałem o wymianie sprężyn na Eibach Pro Kit ( zależy mi na tym żeby zostały seryjne amory i jak najlepszy komfort ). Czy gdybym obniżył sam przód(sprezyny) o 30/35 mm a tył zostawił serie auto będzie się źle prowadziło ?
Ostatnio zmieniony przez nommad86 2008-12-23, 20:02, w całości zmieniany 1 raz
Dziś zalicytowałem używane Eibach Pro Kit więc będzie 35/30 coś w tym stylu. Dla mnie to wystarczające obniżenie bardziej chodziło mi o zlikwidowanie przerwy pomiędzy błotnikiem a oponą. Poza tym lubię bezstresową jazdę tzn. nie chciałbym żeby mi plomby powypadały
Ostatnio zmieniony przez nommad86 2008-12-27, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
Na Twoim miejscu jak miałbym pakować taki zawias to bym wogóle dał sobie spokuj, może tak być, że nic nie siądzie względem aktualnej pozycji. Koło, chodzi o tego zendera to mam takie same zdanie, jeżeli miałbym kupić takie koła, to woląłbym jeździć na seryjnych 15 albo staloofkach, i jeżeli kupiłeś je za tą cenę co jest na aukcji, to sądzę, że nie robiłeś odpowiedniego rozeznania. Wiem, wiem zaraz ktoś napisze, że Tobie się podobają i to się liczy, ok, o gustach się nie dystkutuję.
WoW, doczytałem sie w aukcji że one są skręcane ! chyba, że czegoś nie wiem
_________________ Uwaga! Zachodzi przy skręcie.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Ostatnio zmieniony przez Squad 2008-12-28, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
wybitnie nisko lezy jak na takie obnizenie jakim jest 35/30, dziwnie nisko, ale wyglada bardzo ok, jak na to co potrzebujesz, a co do felg, to chyba nie wierzysz że te felgi są skręcane? Zender z tego co wiem nie wypuszczał takich.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Squad, mam u siebie w/w Eibach Pro Kit i wydaję mi się że jest to optymalne obniżenie dla auta które wykorzystuje się na codzień. Czy jest dziwnie nisko? Nie wiem Poprzedni właściciel twierdzi że auto usiadło realnie o 30/15 mm względem serii. Może ten sedan to jakieś enduro?
nie wiem, patrząc na Twoje auto w linku jaki podał Nommad widać ze jak na tak małe obniżenie i na koła 17 auto lezy całkiem znośnie, ogolnie mi się podoba jak na takie własnie obnizenie.
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
A jak są rozkładane? Rotor odchodzi sam czy z rantem? Porób fotki, bo to będą chyba pierwsze Zendery jakie widziałem które nie są 1 tlg.
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Te zdjecie przedstawia felge po wypolerowaniu ? Straszny efekt . Felgi raczej sa skrecane bo po co niby tyle srubek jesli sa tylko na sztuke to jest ich mniej no i z plastyku albo jakis podobnych . Zobacz od srodka bebna czy maja nakretki ?
Te zdjecie przedstawia felge po wypolerowaniu ? Straszny efekt . Felgi raczej sa skrecane bo po co niby tyle srubek jesli sa tylko na sztuke to jest ich mniej no i z plastyku albo jakis podobnych . Zobacz od srodka bebna czy maja nakretki ?
Ile jest srubek imitujacych zależy od fantazji producenta, nie ma znaczenia.
[ Dodano: 2009-01-03, 02:50 ]
nommad86 napisał/a:
Jak dokładnie mam poznać czy jest skręcana ? Fotka gdzie widac silikon dookoła.
Obrazek
zrób fotkę od strony bębna oraz od strony jak zazwyczaj jest opona załozona, tam gdzie pewnie widać silikon.
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
siema te felgi byly dedykowane do e34,e32 i z tym et co ja mam u siebie (mam te same felgi 17 cali, 7,5cala przod et13 i 8,5cala tyl et15) ,jak przymierzalismy do e36 to wystawaly z przodu jakies 3cm a z tylu 5cm, wiec czeka cie poszerzanie kasty!!!
PS. sa to felgi 1 czesciowe (nie sa skrecane!!!)
pozdro
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...