BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E46-320d-M-pakiet(2003r.prod)
Autor Wiadomo
Skorek84 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Sty 2009
Skd: Pińczów
Wysany: 2009-01-03, 14:33   E46-320d-M-pakiet(2003r.prod)

Bardzo proszę o pomoc. Rok temu kupiłem moje 1 bmw i byłem z tego samochodu bardzo zadowolony aż do momentu kiedy posłuchałem rady wujka i oddałem go do "specjalisty"!. Miałem mały problem tzn. w aucie był montowany dodatkowy alarm i coś się z nim porobiło i nie mogłem odpalić auta. Podczas przekręcania kluczyka alarm się uruchamiał. Z radą przyszedł mi wujek który powiedział że zna speca od alarmów i tak oddałem auto do niego. Za 2 dni dostałem telefon że auto odpala i jest do odebrania. Koleś zdemontował tamten alarm, ponoć jakieś błędy wykasował w komputerze i miało być ok. Odebrałem auto zadowolony i po 5 minutach uśmiech z twarzy zniknął bo zaparowały mi szyby i szybko zorientowałem się, że nie ma ogrzewania. Powiem tak nie zobaczyłem tego na samym początku bo nie spodziewałem się, że wyjadę z inną usterką, no i jest zima i auta się tak szybko nie nagrzewają a do tego było to w dzień i nie widać było podświetlania. Zatrzymałem się i okazało się że nie działa mi nadmuch normalny ani klimatyzacja tak naprawdę to żaden przełącznik na panelu sterowania ogrzewania nie działa i nie podświetla się. Oczywiście wróciłem do kolesia i już nie będę pisał o wymianie poglądów bo nie ma sensu. Wszystko mi działało przed oddaniem do niego. Koleś nie chce się przyznać, że nawalił i sprawa skończy się w sądzie bo nie popuszczę. On sprawdził mi tylko czy bezpieczniki są ok i tyle. Nie wiem czy namieszał coś z kablami jak odpinał tamten alarm(mam pełną reklamówkę kabli od alarmu) czy z komputerem bo może miał jakieś lipne oprogramowania. Dlatego proszę kogoś o radę co to może być. Dodam jeszcze, że mieszkam w świętokrzyskim więc może ktoś mógłby mi polecić jakiegoś specjalistę. Moje auto to BmwE46,320d.m-pakiet,r-prod2003. Bardzo liczę na pomoc.

marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2009-01-04, 11:19   

myślałem nad tym, jak posiadasz zdolnosic rozebrania konsolety i posprawdzania czy wszystkie wtyczki sa wpiete bo moze za ktoras szarpnal i wypial zrob to jako pierwsze, jak nie czujesz sie na silach to sie za to nie bierz. Jestem z częstochowy i zawsze robilem jak coś sie (*(&%^% popsulo z elektryka u tego goscia bo dosc tani i konkretny

Pan Rogula
Adres: Matejki 25; 42-200 Częstochowa
Telefon: (034) 365-87-37
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 08:00-17:00, sobota: 08:00-14:00

Jeżeli bezpieczniki sa ok tzn ze cos gosc zjebal dalej tupu, przecial wiecej kabli niz powinien albo nie wpial ktorejs wtyczki, oprogramowanie nie ma nic do klimy nawiewu i wiatraka.
Ostatnio zmieniony przez marvin-86 2009-01-04, 11:20, w caoci zmieniany 1 raz  

Skorek84 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Sty 2009
Skd: Pińczów
Wysany: 2009-01-05, 11:09   

Dziękuję bardzo za poradę! Bardzo proszę o podpowiedź użytkowników forum co w mojej sprawie powinienem dalej zrobić (chodzi mi o to czy oddać auto do serwisu bmw i prosić ich o opinię i podać gościa do sądu? Chodzi o to czy to ma jakiś sens i czy jest to sprawa do wygrania?.) Mam namiar do kolesia ponoć dobry w elektryce samochodowej, ale nie za bardzo miał do czynienia z bmw. Więc proszę o podpowiedzi, co ewentualnie powinien sprawdzić. Wierzę, że ktoś mi pomoże w końcu tak jak ja jesteście miłośnikami taj marki:) I jeszcze jedno mróz na dworze więc chodzić się nie chce dlatego, pomóżcie marznącemu koledze :tak:

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-01-05, 14:22   

Jeśli masz namiar na zaufanego elektryka to oddaj mu auto żeby przejrzał co i jak. Układy klimatyzacji automatycznej to nie jest szczyt techniki więc moim zdaniem jeśli ktoś jest dobrym elektrykiem samochodowym to powinien sobie z tym poradzić nawet jeśli nie zajmuje się na codzień BMW.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: